Declaren els tres alcaldes osonencs imputats pel cas dels sobresous de la FMC

La quantitat rebuda corresponia a “la dedicació i la responsabilitat”, diu l’alcalde de Manlleu Pere Prat

Redacció Osona.com
05 de setembre del 2014
El jutjat d'instrucció 1 de Sabadell va començar a prendre declaració aquest dimecres als 40 alcaldes que han format part del comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i que estan imputats per presumptament cobrar sous encoberts justificats com dietes i desplaçaments.

Entre aquests, n’hi ha tres d’osonencs: Miquel Arisa, alcalde de Centelles i actual membre del comitè executiu i president de la comissió sectorial de Petits Municipis de la FMC; Josep Maria Freixanet, alcalde d’Olost i president de la comissió sectorial d’Educació de la FMC; i  Pere Prat, alcalde de Manlleu i exvicepresident de la FMC. En el cas d’Arisa, la quantitat percebuda va ser de 10.540 euros; la de Freixanet, 5.720 euros; i la de Prat, 4.176 euros.

Arisa i Prat van declarar el mateix dimecres. Freixanet ho farà aquest divendres.

Prat va dir que no van cobrar sobresous “de cap mena” sinó que era una quantitat d’acord a “la dedicació i la responsabilitat” i que els imports cobrats corresponien “a les reunions internes o a les trobades amb la Generalitat, entre d’altres”, tal com recull ElTer.net. L’alcalde de Manlleu també va reconèixer que, tot plegat, li havia fet molt mal i que esperava que se resolgués aviat.

L’inici de les declaracions coincideix amb la defensa aferrissada que la FMC ha fet en un comunicat, on diu que els presumptes sobresous s'ajustaven a "els criteris propis" de l'entitat.

Notícies publicades del tema

Arxivat a