Més llits sanitaris oberts dels previstos a la Catalunya Central

L'atenció d'urgències als quatre hospitals del territori els mesos de juliol i agost s'ha reduït un 3,4%

Mar Martí
05 de setembre del 2014
El gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Oriol Morera, ha destacat la "normalitat" de l'atenció hospitalària d'aquest estiu a les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona. Segons ell, no s'ha donat cap situació de col·lapse ni de saturació a cap dels quatre hospitals de referència de la regió -Althaia, Sant Bernabé de Berga, Consorci Hospitalari de Vic i Consorci Sanitari de l'Anoia-.

Pel que fa als llits oberts, el percentatge s'ha situat lleugerament per sobre la mitjana catalana i, segons Morera, en alguns casos s'han obert més llits dels previstos perquè hi ha hagut més ingressos d'urgències. En quant a l'atenció d'urgències, s'ha reduït un 3,4% els mesos de juliol i agost.
 
El gerent de la Regió Central ha volgut destacar les inversions que s'han mantingut al territori com la construcció del nou hospital d'Althaia a Manresa o les ajudes econòmiques per a l'Hospital de Vic. Morera també ha apuntat que a finals d'any s'obrirà la nova Àrea Bàsica de Prats de Lluçanès i ha recordat que ja s'han posat en marxa les obres de la nova Àrea Bàsica de Piera. 

Més informació, des de ManresaInfo.cat

Arxivat a