La Marxa dels Vigatans reconeix la tasca de Pilar Cabot en pro de la cultura i el país

Emotiu acte d'homenatge al Temple Romà de Vic

Carles Banús, Pilar Cabot i Alfred Verdaguer
Carles Banús, Pilar Cabot i Alfred Verdaguer | Josep M. Montaner
Redacció Osona.com
04 de setembre del 2014
Carles Banús, Pilar Cabot i Alfred Verdaguer. Foto: Josep Maria Montaner

La Marxa dels Vigatans , que enguany arriba a la 12a edició i que se celebra cada 10 de setembre, va retre ahir un emotiu homenatge a la poetessaPilar Cabot, en un acte que es va celebrar al Temple Romà de Vic. Hi van assistir un centenar llarg de persones. Òmnium Cultural d’Osona i la Comissió 11 de Setembre, organitzadors de la Marxa dels Vigatans, distingeixen cada any una persona per la seva tasca en pro de la cultura catalana i el país.

L'acte es va iniciar amb la projecció del vídeo oficial de la campanya "Ara és l'hora", impulsada per Òmnium Cultural i l'ANC. Tot seguit, el president d’Òmnium Cultural d’Osona, Alfred Verdaguer, va fer la presentació de l’edició d’enguany de la Marxa dels Vigatans, explicant-ne les principals novetats. Entre aquestes, destaca una demostració de cants de glosa, a càrrec de cantadors d'arreu dels Països Catalans. La Marxa dels Vigatans d’enguany manté les 21 columnes de l’any passat a les que s’hi ha d’afegir una de nova, la de Balenyà. En total, hi haurà representats més de 25 municipis de la comarca.

Seguidament, l’alcalde de Tavèrnoles, Carles Banús, va fer una glosa de l’homenatjada. Finalment, Pilar Cabot va adreçar unes paraules als presents i va rebre un llarg aplaudiment. L'acte es va acabar amb una copa de cava per als assistents.

Pilar Cabot (Vic, 1940) va créixer en una casa del carrer de Gurb plena de llibres, que freqüentaven actors i cantants. El seu padrí va ser l’actor i director teatral Josep Subirana, a més del seu pare Josep Cabot, que ja estava molt endinsat al món literari.

Cabot, que viu a Tavèrnoles, és autora de poesia, narrativa per a adults i infants, contes, etc, i s’han escenificat diverses obres seves. Va regentar, durant vint anys, la seva pròpia llibreria, anomenada Clam, un període de la seva vida que va recordar amb emoció en el seu discurs.

Biografia de Pilar Cabot

Arxivat a