El formatger Ramon Ubach, nou mestre artesà alimentari

El Departament d'Agricultura reconeix la tasca de 28 professionals d'arreu del país

Redacció
03 de setembre del 2014
El Departament d'Agricultura ha reconegut un professional d'Osona com a mestre artesà alimentari. Es tracta del formatger Ramon Ubach Sarrat, de QuesVic SL, que juntament amb 27 professionals més se'ls atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari d’acord amb les propostes presentades i amb l'informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària de Catalunya.

El Diploma de Mestre artesà s'atorga a aquells artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària en algun dels oficis que especifica el decret corresponent, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys i disposen del carnet d'artesà alimentari.
 
Per tant, l'atorgament del diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici. Dels 28 professionals reconeguts nou treballen de cansaladers xarcuters, vuit de forners, vuit de pastissers, dos de xurrers i un de formatger, precisament l'osonenc distingit.
Arxivat a