Txarango s'implica en un projecte de turisme solidari a l'Àfrica

La banda farà un concert a Torelló i després actuarà a la Casamance de Senegal, on batejarà un centre d'arts escèniques

Redacció Osona.com
03 de setembre del 2014
Txarango «s'enlairen» cap a l'Àfrica.
Txarango «s'enlairen» cap a l'Àfrica. | Rastres Fotografia
Un concert de Txarango. Foto: Rastres Fotografia

“Segurament aquest és el projecte més gran i més il·lusionant de tots els que hem fet fins ara”. Amb aquestes paraules Txarango ha anunciat el seu primer viatge africà. No seran uns concerts ni una gira convencionals, sinó que s'han implicat en un projecte de turisme solidari i responsable que impulsa el maresmenc Quim Fàbregas.

Fàbregas fa temps que treballa a Caparan, a la Casamance, una regió amb identitat pròpia del Senegal i d'on provenen bona part dels emigrants d'aquest país cap a Catalunya. Allà desenvolupa els seus projecte solidaris gràcies al que anomena “viatges responsables” ja que una part del preu que paguen els viatgers es destina a millores a la població.

Txarango s'ha convertit en la banda sonora de la feina a Casamance –trenta viatges en tres anys-. “Les seves cançons són les melodies per als nostres projectes”, explica Fàbregas i, de fet, el “Quan tot s'enlaira” cantat per nens de la població africana tanca el documental Calella-Caparan emès per TV3, un treball realitzat pel mateix Fàbregas, fotògraf professional, i un equip format pel periodista Carles Pascual, el realitzador Xavier Casillanis i el comunicador Jordi Verdura.

Ara, els Txarango s'impliquen més amb aquest projecte i viatjaran al Senegal entre l'11 i el 18 de novembre. Abans però faran un concert solidari a Torelló –cada any n'acostumen a fer un dedicat a una causa concreta- el 4 d'octubre a la Sala El Moscou. L'objectiu és recaptar diners per finançar un centre social, fruit del treball de Quim Fàbregas, que es batejarà amb el nom de Txarango-Caparan. Segons el grup, la iniciativa servirà com a escola d’arts i arts escèniques on el teatre, la música, la dansa, la fotografia, la pintura, la costura i el cinema seran protagonistes. A més, també posaran a la venda unes samarretes especials per col·laborar amb el projecte.