Plens de suport a la consulta després del decret de convocatòria

Nació Digital
02 de setembre del 2014
Reus ha acollit la reunió de l'AMI dilmarts al matí. Foto: delCamp.cat

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) insta els ajuntaments catalans a convocar plens extraordinaris de suport a la consulta tan bon punt el president Artur Mas signi el decret de convocatòria. El president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, ha explicat avui des de Reus que la iniciativa, que compta amb el suport de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), posarà en valor "la força institucional" del municipalisme. Està previst que els acords es facin arribar a la Generalitat i al Parlament. D'altra banda, Vila d'Abadal ha insistit que si no s'acaba convocant la consulta ni es fan unes eleccions plebiscitàries, impulsaran el referèndum sobre la independència des dels municipis.
 
El consell directiu de l'AMI, reunit aquest dimarts a Reus, ha acordat que tan bon punt el president de la Generalitat signi el decret de convocatòria de la consulta, els ajuntaments catalans adherits o no a l'entitat puguin celebrar plens extraordinaris amb únic punt a l'ordre del dia de suport al procés. "Volem fer-ho a la mateixa hora i a tots els municipis, per demostrar que tenim una força institucional altíssima i que ens adherim clarament al procés i donem suport al president", ha valorat el president de l'Associació i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal.
 
Els acords es podran aprovar per majoria simple, segons ha matisat el president de l'AMI, per permetre que consistoris com el de Reus -on CiU no compta amb la majoria suficient per adherir-se a l'entitat-, puguin oficialitzar el seu suport a la consulta. La iniciativa culminarà "uns dies després" amb l'entrada a registre dels acords tant a la Generalitat com al Parlament. A més, també es farà arribar les diferents resolucions a "institucions europees i mundials".
 
Concentracions davant dels ajuntaments de Catalunya a les 11 del dia 11
 
D'altra banda, en la reunió d'aquest dimarts a Reus, el consell directiu de l'AMI ha acordat demanar a tots els ajuntaments catalans que mostrin el seu compromís amb la consulta el proper Onze de Setembre. En aquest sentit, es pretén que els consistoris se sumin a les concentracions convocades el matí de la Diada a cada població, al costat de les entitats i associacions favorables al dret a decidir.