Sant Hipòlit encén la V

Continuen els assajos de la Via Catalana, ara amb torxes | L'acte clou la festa major

Roger Font
02 de setembre del 2014
La V de torxes
La V de torxes | Adrià Costa
La V de torxes, aquest dilluns al vespre a Sant Hipòlit de Voltregà. Foto: Adrià Costa

La festa major de Sant Hipòlit va cloure's ahir dilluns al vespre amb el correfoc, un assaig de la V amb torxes i el castell de focs. La població del Voltreganès ha comptat durant una semana amb activitats de tota mena, des del tradicional ball amb l'Orquestra Maravella fins al concert de The Toasters o Kemando Raves per als més joves.

Ahir, doncs, el castell de focs va tancar el programa d'actes. Abans, però, unes cent-cinquanta persones i alguns curiosos es van apropar a la plaça Canigó al voltant de les nou del vespre per dur a terme un assaig de la V que es farà l'Onze de Setembre a Barcelona. En aquesta ocasió, la figura es va realitzar amb torxes. El correfoc, que havia començat tard, va provocar que molta gent arribés a la cita un cop ja s'havia iniciat.

Durant l'estesa de la V, que va durar uns vint minuts, els assistents van entonar "Els Segadors" i crits d'independència. Al punt que l'assaig es va acabar i la V va ser dissolta, va començar el castell de focs, que va aplegar unes tres-centes persones. 

El proper assaig de V a Osona serà el 6 de setembre a Folgueroles, a les set de la tarda, també en plena festa major. L’acte el convoquen conjuntament les territorials de l'ANC de Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes i Folgueroles.

Podeu enviar els vostres “selfies” dels assajos de la V al número de telèfon 648030795, via Whatsapp. Cal afegir el vostre nom i la població on s'ha fet la fotografia.

Especial Via Catalana, des de Nació Digital