La vall de Núria celebra Sant Gil amb sardanes i una cercavila

Els actes d'aquest dilluns inclouen l'ofrena dels pastors i una exhibició de gossos d’atura | Hi assistiran Santi Vila i Enric Ticó

El Ripollès.info
31 d'agost del 2014
Els assistents a la festa de Sant Gil, fa dos anys. Foto: Vall de Núria

La Vall de Núria celebrarà aquest dilluns, 1 de setembre, la tradicional diada que commemora l’estada de Sant Gil a la vall. Enguany, l’acte litúrgic estarà presidit per l’arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra. A la celebració hi assistirà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó.
 
Les celebracions de Sant Gil començaran aquest diumenge 31 d’agost amb la processó de torxes i el ball de nit, que se celebrarà amb foc de camp i rom cremat per a tothom. L’endemà, diada de Sant Gil, a les nou del matí hi haurà un esmorzar popular amb coca i fuet davant de l’Ermita de Sant Gil. Tot seguit es farà una cercavila amb xanquers i una ballada de sardanes.
 
A les dotze del migdia, se celebrarà la tradicional missa, solemnitzada per la Coral Santa Maria de Ribes de Freser. Els actes també inclouran la tradicional ofrena dels pastors, la processó a l’Ermita de Sant Gil i una exhibició de gossos d’atura.
 
Programa d’actes
 
Diumenge, 31 d’agost
 
12.00 h Missa, dansa “El Mortitxol”, ball d’homenatge i ballada de danses populars.
20.00 h Primeres vespres de la solemnitat de Sant Gil.
20.30 h Processó de torxes.
22.30 h Foc de camp i rom cremat amb vetllada musical a càrrec d’Amadeu & Cia.
 
Dilluns, 1 de setembre. Diada de Sant Gil
 
09.00 h Esmorzar amb coca i fuet davant de l’ermita de Sant Gil.
10.00 h Cercavila amb xanquers.
10.30 h Sardanes.
12.00 h Missa solemne presidida per l’Arquebisbe d’Urgell Monsenyor Joan-Enric Vives. Cantada per la Coral Santa Maria de Ribes de Freser.
Processó dels pastors a l’ermita de Sant Gil.
16.00 h Exhibició de gossos d’atura.

--------------------

Galeries de fotos d'anys anteriors

- 2012
- 2010
- 2009