La Marxa dels Vigatans retrà avui homenatge a la poetessa Pilar Cabot

L'alcalde de Tavèrnoles, Carles Banús, i el president d'Òmnium Osona, Alfred Verdaguer, presentaran l'acte que tindrà lloc al Temple Romà de Vic

Redacció Osona.com
03 de setembre del 2014
Pilar Cabot
Pilar Cabot | Adrià Costa
Pilar Cabot. Foto: Adrià Costa

Els organitzadors de la Marxa dels Vigatans, Òmnium Cultural d’Osona i la Comissió 11 de Setembre, van nomenar fa uns dies la poetessa Pilar Cabot com a persona homenatjada de la Marxa dels Vigatans d’enguany, que arriba a la seva 12a edició, tal com ja va publicar aquest diari. La persona homenatjada es distingeix per la seva tasca en pro de la cultura catalana i el país. Aquest dimecres, 3 de setembre se li farà un acte públic de reconeixement al Temple Romà de Vic, que començarà a les vuit del vespre.

El president d’Òmnium Cultural d’Osona, Alfred Verdaguer, farà la presentació de l’edició d’enguany de la Marxa dels Vigatans, explicant-ne les principals novetats. Seguidament, l’alcalde de Tavèrnoles, Carles Banús, farà la introducció i presentació de l’homenatjada. Finalment, Pilar Cabot adreçarà unes paraules als presents.

Pilar Cabot (Vic, 1940) va créixer en una casa del carrer de Gurb plena de llibres, que freqüentaven actors i cantants. El seu padrí va ser l’actor i director teatral Josep Subirana, a més del seu pare Josep Cabot, que ja estava molt endinsat al món literari.

Cabot, que viu a Tavèrnoles, és autora de poesia, narrativa per a adults i infants, contes, etc, i s’han escenificat diverses obres seves. Va regentar, durant vint anys, la seva pròpia llibreria, anomenada Clam. Des de fa molts anys és part activa del món cultural osonenc, i és per això que l’any 1983 va ser escollida Osonenca de l’any. Va escriure diferents articles en butlletins de la Unió Excursionista de Vic i va integrar-se al grup Clot.

A partir d’aquests primers passos, va escriure articles d’opinió i reportatges a diferents mitjans de comunicació com La Revista d’Osona, El 9 Nou, Cavall Fort, Avui... També va participar en el programa de ràdio "Sobretaula poètic" de Ràdio Vic. Va ser membre de la Comissió de Lectura Pública de la Biblioteca Joan Triadú. Durant 13 anys va coordinar les famoses Tertúlies de Poetes.

Pilar Cabot també està molt lligada a la música, sap tocar el piano i ha musicat alguns poemes propis. Formà part de la primera junta de Joventuts Musicals de Vic i ha cantat a la Coral Canigó. És membre de l’AELC.

L’any 2012 a Tavèrnoles li van fer un reconeixement públic i al mateix any va ser l’artista homenatjada al SOPART.

Durant el 2012 i 2013 va realitzar dos tallers anomenats “L’art d’expressar-se” al Centre Cívic Can Pau Raba de Vic. Dins l’any Espriu, va participar a diferents actes i xerrades dedicats al poeta.

El passat febrer es van llegir 27 poemes de Pilar Cabot a una exposició de pessebres a Tavèrnoles. Aquesta tardor sortirà el seu últim llibre titulat El niu transparent.

Entrevista a Pilar Cabot a "El 9 Informatiu', d'El 9 TV
Arxivat a