Els lectors d'Osona.com consideren que la pota sud de Vic és necessària

Més de la meitat dels que han participat a l’enquesta creuen que no generarà un impacte negatiu

Redacció Osona.com
26 d'agost del 2014
Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga i Vic van aprovar fa un temps el projecte de la pota sud en un Consell d’Alcaldes. “Una carretera d’anada i tornada, amb rotondes, que no talli els camins i que serveixi per assumir els camions que ara passen per dins de Vic. Seria una carretera com la de la Guixa, poc agressiva amb el territori, amb poc impacte ambiental”, explicava sobre la via que hauria d’unir la C-17 i Santa Eugènia de Berga l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, en una recent entrevista en aquest diari. L’estudi de l’impacte ambiental de la pota sud estarà enllestit en sis o set mesos.

El projecte, però, ha topat amb la resistència d’alguns veïns, com els del barri de la Serra-de-sanferm de Vic, o fins i tot alguns de Santa Eugènia de Berga, que consideren que la infraestructura seria massa agressiva.

Osona.com ha preguntat als seus lectors, a través d’una enquesta, si creien que la carretera era necessària. Amb 145 vots, la majoria (un 52,4%) s’inclinen per una resposta afirmativa: creuen que és necessària i, a més, tindria poc impacte en l’entorn. Un 33,8% dels que han participat a l’enquesta consideren que no és necessària, en dues respostes: un 20% veu amb bons ulls que els camions passin per Calldetenes, i un 13,8% creu que generarà problemes als veïns. Aquest mateix percentatge, un 13,8%, també pensa que s’hauria de veure el projecte final per prendre conclusions.
Arxivat a