Endesa inverteix 29.000 euros per millorar de la xarxa elèctrica de Malla

S'ha instal·lat un nou centre de transformació

Redacció
20 d'agost del 2014
Endesa ha enllestit recentment els treballs de millora de la xarxa elèctrica al municipi de Malla. La companyia ha instal·lat un nou centre de transformació, després de desmantellar-ne un ja existent, per escurçar així la línia i fer-la més segura. Aquesta intervenció ha permès retirar 350 metres de cablejat aeri de mitja tensió així com els set suports de fusta que el sustentaven, amb la conseqüent millora en l’impacte visual de la infraestructura en el paisatge.

El nou centre de transformació, que té una potència instal·lada de 250 kVA, està situat a prop del Ral de Malla, a 300 metres de distància de l’anterior instal·lació. Amb la nova ubicació, a més d’aconseguir que la xarxa sigui més segura, és millora l’accés per als tècnics.

A l’entrada s’hi ha hagut de col·locar una torre metàl·lica que permet que la línia, que ve des de la subestació de Centelles, entri al centre de transformació. Aquest suport està dotat d’un sistema d’aïllament polimèric, un material fabricat a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona, més resistent que els aïllaments de vidre que hi havia als antics suports.

Aquesta intervenció, que ha suposat una inversió de 29.000 euros aportats íntegrament per la companyia, forma part dels plans de manteniment d’Endesa amb els quals s’assegura del bon estat de les seves infraestructures per tal de garantir la continuïtat i la qualitat del servei elèctric als clients de la comarca d’Osona.

 
Nou centre de transformació instal·lat a Malla. Foto: Endesa