Pelegrí troba insuficients les mesures de la UE davant el veto de Rússia

Els sectors més afectats pel bloqueig seran el de la fruita i el de la carn

Pelegrí amb Jerzy Bogdan Plewa
Pelegrí amb Jerzy Bogdan Plewa | Gencat
Redacció
13 d'agost del 2014
Pelegrí amb Jerzy Bogdan Plewa Foto: Gencat

El president de l'Areflh (Associació de Regions europees productores de fruita, llegums i hortalisses) i conseller d'Agricultura, Josep Ma Pelegrí, van reunir-se ahir al matí amb el director general d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea, Jerzy Bogdan Plewa. Van voler traslladar-li la demanda d'activació immediata de mesures extraordinàries per compensar les pèrdues als productors de les diferents regions europees afectats per la crisi actual de preus i pel boicot de Rússia a l'exportació de productes procedents de països que han donat suport a les sancions contra Rússia per la crisi d'Ucraïna.

El conseller d'Agricultura, també es va reunir ahir al matí amb Jean-Luc Meriaux, Secretari general UECBV (Union Européenne du Commerce du Bétail et de la Viande) per demanar suport a les mesures que ahir es van consensuar amb la indústria agroalimentària i la resta de representants del sector de la carn i el porcí. Aquest sector està greument afectat a Catalunya pel boicot actual, ja que l'exportació de carn des de Catalunya a Rússia representa més del 70% del total de les exportacions de carn d'Espanya a aquest país.

L'altre mercat que en surt malparat és el de la fruita. En una indústria ja degradada, aquest bloqueig tindrà conseqüències desastroses a curt termini per als productes que es cullen i futurs productes (pomes, peres, kiwis, tomàquets ...).