La PAH Osona ocupa l'oficina del BBVA de la Plaça Major de Vic

La d'avui és la segona acció de suport a l'acampada de Manlleu que es du a terme a la capital d'Osona aquest mes

Façana de l'oficina del BBVA a la Plaça Major.
Façana de l'oficina del BBVA a la Plaça Major. | Albert Alemany
Maria Macià
12 d'agost del 2014
  Façana de l'oficina del BBVA a la Plaça Major. Foto: Albert Alemany

Una desena de membres de la PAH Osona han ocupat aquest matí l'oficina del BBVA de la Plaça Major de Vic en suport als cinc casos de l'acampada de Manlleu, que dura des del 16 de juny a la Plaça Fra Bernadí. La setmana passada també es va dur a terme una acció semblant a l'oficina del BBVA del Passeig de la Generalitat de Vic.

Al voltant de les 10:30 d'aquest matí, els activistes han arribat a l'oficina de la Plaça Major i han començat a posar enganxines a la façana i a l'interior del local amb el lema "Aquest banc enganya, estafa". Mentrestant, des del quart pis del mateix edifici s'ha desplegat una pancarta i s'ha fet una crida a tots aquells qui volguessin donar suport a la protesta. Avui, coincidint amb el mercat setmanal, uns quants curiosos s'ha apropat per veure què passava.

L'activitat de l'oficina no s'ha vist interrompuda en cap moment i els clients i treballadors no s'han vist afectats. Segons ha declarat una membre de la PAH a Osona.com, la intenció era "quedar-se fins que sigui l'hora de tancar l'oficina". Un cop arribi aquest moment "decidirem què fer, si seguir dins o no", assegura. A mig matí, una patrulla de Mossos s'ha desplaçat al lloc dels fets i ha identificat a tots els ocupants, que encara romanen a l'oficina. Finalment, a les dues del migida, els manifestants han marxat sense cap conflicte (vídeo a baix).

Moment de tensió dins l'oficina, aquest matí.

Desocupació voluntària del BBVA a les dues del migdia.

Detall de les enganxines que han omplert l'oficina. Foto: Albert Alemany

Membre de PAH Osona dins l'oficina. Foto: Albert Alemany

Moments de l'ocupació dins l'oficina. Foto: Albert Alemany