L'ANC apel·la Cameron des de Vic

Es desplega un mural dirigit al primer ministre britànic a la plaça Major de la capital osonenca per fer-li conèixer la voluntat dels catalans de votar el 9-N | L'acte busca aconseguir el reconeixement internacional de la causa catalana

Redacció/EP
09 d'agost del 2014
Una vista del mural que s'ha desplegat aquesta tarda a Vic.
Una vista del mural que s'ha desplegat aquesta tarda a Vic. | Albert Alemany
Una vista del mural que s'ha desplegat aquesta tarda a Vic. Foto: Albert Alemany

La Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha desplegat aquest dissabte a Vic (Barcelona) una gran pancarta dirigida al primer ministre britànic, David Cameron, amb el lema 'El 9N votarem llibertat'. A l'acte, que pretén internacionalitzar el debat sobiranista, també han participat 'bastoners', 'grallers' i 'castellers', han explicat a Europa Press fonts de la ANC. L'organització ha qualificat l'acte d'èxit i ha calculat que hi han participat 1.500 persones.

El missatge a Cameron forma part d'una campanya d'actes que la ANC desenvoluparà durant aquest estiu dirigida a deu líders internacionals, entre els que destaquen el president del Parlament europeu, Martin Schulz; la cancellera alemanya, Angela Merkel; el papa Francisco; la presidenta del Brasil, Dilma Rouffef, i el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, entre d'altres.

Durant el torn de parlaments, Igansi Termes, membre del Secretariat Nacional de l’ANC i coordinador de la V del proper 11 de Setembre a Barcelona, ha destacat que aquesta Diada "serà l’11 de Setembre de la recuperació de les llibertats nacionals" i s’ha mostrat convençut que "el 9 de novembre votarem, no en tingueu cap dubte". I davant la possible impugnació de la consulta, Termes ha sentenciat que "mai podran impugnar la voluntat d’un poble". Finalment, ha animat a la participació el dia 11 de Setembre: "Superar-lo és la garantia que votarem".

Eulàlia Espona, coordinadora de l’ANC a Osona, també ha animat els participants a mobilitzar-se el proper 11 de Setembre: "Ha arribat l’hora. Per això, us demanem que tot, en el que pugueu i tant com pugueu, hi participeu activament". "Us imagineu amb quin orgull direm ‘Jo hi vaig treballar, jo hi vaig ser, jo ho vaig fer possible’. No en dubteu, impliqueu-vos-hi!", ha conclòs Espona.

L’actor manlleuenc Xavier Boada ha estat l’encarregat de llegir el manifest de la campanya ‘Ara és l’hora’ impulsada conjuntament per l’ANC i Òmnium Cultural, assegurant que "només una majoria clara ens permetrà recomençar la història d’un nou Estat d’Europa", i ha conclòs: "Sabem que és possible, sabem que ho tenim a l’abast, sabem que no hi ha res guanyat encara. Només depèn de nosaltres i ho podem fer, aquesta vegada sí, ara sí. Ara és l’hora".

Arxivat a