Tornen les visites a la presa del Pantà de Sau

Es duran a terme cada divendres d'agost a les 10:30h del matí

Visites guiades a la presa del Pantà de Sau.
Visites guiades a la presa del Pantà de Sau.
Redacció
07 d'agost del 2014
Visites guiades a la presa del Pantà de Sau.

Degut a l’èxit de participació, el 2014 s’ha decidit tornar a posar en marxa les visites a l’interior de la presa. Els divendres del mes d’agost (8, 15, 22 i 29) a 2/4 d’11 del matí es realitzaran les visites. D’una hora i mitja de durada i per 3€, un grup d’una vintena de persones podran visitar les entranyes de la presa per veure in situ el seu funcionament, la seva construcció i el seu ús actual. 

La presa del pantà de Sau va ser inaugurada l’any 1963 després de 20 anys d’obres. A sota les aigües del pantà hi resta la població de Sant Romà de Sau, on el seu famós campanar treu el cap per sobre les aigües. Aquesta obra d’enginyeria hidràulica suposà un canvi tan en el paisatge de la vall de Sau com en el mapa humà de la zona. Des de llavors, les aigües del Ter es dedicaren a la producció hidroelèctrica i a la seva distribució com a font d’abastament d’aigua a les poblacions de Barcelona, Girona i la Costa Brava.

La construcció de la presa significà la creació d’un pantà i d’un nou ecosistema natural únic, emmarcat dins l’espai natural Guilleries – Savassona. En aquest entorn immillorable hi trobem la presa del Pantà de Sau. Aquesta obra permet veure la regulació de l’aigua i la seva distribució. De la mateixa manera suposa un testimoni espectacular de l’embassament i distribució de l’aigua del riu Ter.

Per reservar plaça per les visites cal enviar un correu a [email protected] o trucant al 620.13.12.11 o al 93.884.79.46 de dimarts a diumenge de les 10:30h a les 14h. Per a més informació: Ajuntament de Vilanova de Sau.