El manlleuenc Lluís Soler debutarà com a director amb «Pensaments secrets»

J.P.
07 d'agost del 2014
Lluís Soler.
Lluís Soler.
L'actor Lluís Soler, fill de Manlleu, debutarà com director al setembre, assumint la direcció de "Pensaments secrets", que es podrà veure a partir del 17 de setembre a la Sala Muntaner de Barcelona. Es tracta d'una comèdia romàntica que contraposa ciència i humanisme, escrita per l'anglès David Lodge i que serà interpretada per Alex Casanovas i Mercè Pons.

"Pensaments secrets" aborda la relació de Helen Reed, una novel·lista d’èxit i Ralph Messenger, científic especialitzat en ciència cognitiva. Ella, educada en la tradició catòlica, vol creure que hi ha una ànima que aspira a la transcendència. Ell, en canvi, té una mentalitat científica, i estudia i analitza el comportament únicament a partir del funcionament del cervell. Tot i les idees que els allunyen, no poden evitar sentir-se atrets l’un per l’altre. En Ralph està casat, però és un faldiller. La Helen, vídua de fa poc, no vol establir una relació que moralment rebutja.
 
L'obra és la versió teatral que David Lodge va fer de la novel·la que ell mateix havia escrit el 2001, 'Think'. Lodge és considerat un dels mestres de l’humor anglès actual i entre la seva obra compta amb obres de crítica literària, llibres de ficció, obres teatre i guions de televisió, així com diversos tractats d’escriptura.