El conflicte del futbol a Calldetenes no se soluciona

Des de l'Ajuntament s'aposta per unificar els clubs en un sol projecte esportiu

Irene Giménez Vinyet
01 d'agost del 2014
Ara fa un any que, des de l'Ajuntament de Calldetenes, s'havia dictat l'ordre que el FC Calldetenes no pogués jugar la temporada 2013/2014 al camp de futbol municipal, tot i que finalment, no ha estat així i aquest any el club encara ha pogut utilitzar les instal·lacions.

El conflicte rau en l'incompliment per part del club en els pagaments de la quota derivada de l'ordenança d'ús de les instal·lacions municipals. A principis de la temporada passada, l'Ajuntament havia fixat una quota de 175 euros mensuals per equip; L'FC Calldetenes, segons el mateix Ajuntament, va acumular un deute de 24.000 euros. Ara, el deute ha disminuït però continua sent-hi.
 
Amb el conflicte, va aparèixer un nou equip al municipi, la Unió Esportiva Calldetenes, d'on en formen part un gran nombre d'antics col·laboradors del FC Calldetenes. El nou club, a més, estava disposat a negociar tant amb l'Ajuntament com amb l'altre club del municipi, l'At. Riudeperes. Finalment, els clubs han compartit instal·lacions esportives aquest últim any.
 
Aquest juliol, des de la UE Calldetenes, s'ha enviat un comunicat a tots els socis i veïns expressant el seu malestar i demanant a l'equip de govern i els diferents grups polítics que posin en comú les propostes que tenen per al futbol a Calldetenes, i així, s'acabi amb el conflicte. La reclamació passa per unificar els clubs de futbol.
 
A la carta de la UE Calldetenes també es mostra la intenció de crear 14 equips la pròxima temporada (els mateixos que l'any passat), i diferents equips femenins si hi ha suficients jugadores a cada categoria (equips nous).
 
En declaracions en aquest diari, Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes, ha explicat que la intenció de l'Ajuntament és que "els dos clubs es fusionin i només hi hagi un projecte esportiu”. Amb tot això però, sembla que, entre els dos equips del municipi, hi ha discrepàncies que fan difícil aquesta entesa. En aquest sentit Verdaguer s'ofereix com a mediador: "Des de l'Ajuntament posarem totes les facilitats perquè els clubs s'entenguin, però són ells els qui s'han de posar d'acord. Nosaltres no hi podem fer més”.
 

Comunicat UE Calldetenes