La Xarxa d'envelliment actiu de Sant Quirze rep un ajut de 9.000 euros

Subvenció de l'Obra Social La Caixa

Iris Estrada
01 d'agost del 2014
Entrega dels diners pel Centre de dia de la Cooperativa. Foto: Ajuntament de Sant Quirze

L'Obra Social La Caixa va fer entrega del finançament de 3.000 euros pel mobiliari de la Xarxa d’envelliment actiu el passat dijous a l'Ajuntament de Sant Quirze de Besora. Aquests diners s'afegeixen als 6.000 que es van rebre l'any 2013 i que serviran pel mobiliari adaptat del centre de dia de la Cooperativa. 

Gràcies a aquest ajut, derivat dels convenis entre la Generalitat de Catalunya i la Federació de Caixes, Sant Quirze de Besora ha pogut crear l’espai per dur a terme el projecte de Xarxa d’envelliment actiu.
 
Aquest espai es troba a La Cooperativa i té una superfície de 335,23 metres quadrats. Funciona tots els dimarts i dijous de nou del matí a una del migdia i compta amb l’estructura i les condicions necessàries per tal d’aconseguir que les persones grans puguin tenir una atenció més individual. A més, permet el màxim grau d’autonomia personal i social per afavorir-ne el manteniment al domicili donant suport a la família, i també ofereix la possibilitat de rehabilitació.
 
Aquest suport econòmic de 9.000 euros representa una gran ajuda, ja que el cost d’aquest projecte és elevat i l’Ajuntament no pot obtenir els ingressos financers necessaris per dur-lo a terme. Per aquest motiu, el finançament que aporta l’Obra Social La Caixa és molt valorat, segons fonts municipals.