Els gegants i els caparruts donen el tret de sortida de les festes del carrer de Gurb de Vic

El programa s'allargarà fins al 8 d'agost | El Carquinyoli tornarà a ser el gran protagonista

Iris Estrada
31 de juliol del 2014
La cercavila de gegants i caperruts, dimarts
La cercavila de gegants i caperruts, dimarts | Josep M. Costa
La cercavila de gegants i caperruts, el passat dimarts. Foto: Josep Maria Costa

Una cercavila de gegants i caperruts del barri, acompanyats dels grallers del carrer de la Riera van donar el tret de sortida de les festes de Sant Albert del barri del carrer de Gurb de Vic, el passat dimarts, 29 de juliol. La gresca continua amb activitats d'allò més populars.

El pregó d'enguany tindrà lloc al Museu de l'Art de la Pell aquest dijous, 31 de juliol, a les vuit del vespre i anirà a càrrec de les germanes Rosa i Mercè Paracolls. Seguidament, se servirà un cava d’honor. 
 
El dia següent, divendres, dia gran. Es farà una nova cercavila pel barri amb els caparruts, els gegants del barri i el voltejador. La cercavila anirà acompanyada de la Band Tokades i la Patxaranga Jove de Vic i sortirà des del capdamunt del carrer de Gurb, a la plaça del Mil·lenari. A les deu de la nit es farà una concentració a l’estació de trens amb cançons, gresca i xivarri fins l’arribada del Carquinyoli , provinent de Brussel·les. Seguidament, al parc de la Bassa dels Hermanos es farà un concert d’Oldstar Covers i Obeses. La festa no acabarà llavors, durant la matinada s’aniran fent serenates pel barri. 
 
El dissabte, 2 d’agost, a les sis de la tarda se celebrarà el torneig de bitlles catalanes i a un quart d’onze de la nit començarà la nit de folk. Durant el diumenge es farà una arrossada a Sant Marc envoltada de diverses activitats. El dilluns, 4 d'agost, tindrà lloc el sopar de germanor a les nou del vespre a la Bassa dels Hermanos i anirà seguit de la Nit de Màgia amb el Mag Nani i la Laia. 
 
Pel dimecres, 6 d’agost, es prepara un altre sopar popular i, el dia següent, se celebrarà la festivitat de Sant Albert. A les set del matí es farà una tronada per despertar el barri i a les nou hi haurà una xocolatada popular a la plaça Andreu Colomer. A dos quarts d’onze es faran jocs i a les dotze se celebrarà la festa de l’escuma. La cobla Els Lluïsos farà un "cafè concert" a les terrasses dels restaurants El Refugi i Cal Xic a dos quarts de cinc de la tarda.
 
Gil Ratataplan presentarà el 8 d’agost el seu nou espectacle “El vaixell de paper” al parc de la Bassa dels Hermanos. A les nou de la nit es farà un pa amb tomàquet a la plaça Andreu Colomer amb motiu de l’acomiadament de les festes. A continuació, tindrà lloc la passada dels feixets i s’acomiadarà el Carquinyoli. Seguidament, la cobla Genisenca farà una audició de sardanes, que serviran per cloure les festes de Sant Albert 2014. 
 

Consultar programa complet de les festes de Sant Albert



---------------------
Galeries de fotos:


2013
- Arribada del Carquinyoli (Adrià Costa)
- Cercavila de gegants i caparruts (Joan Parera)

2012
-Jocs gegants i festa de l'escuma  (Adrià Costa) 
- Arribada del Carquinyoli (Adrià Costa)
- Cercavila de gegants  (Josep Maria Costa)

2011
- Passada dels feixets i comiat del Carquinyoli  (Lurdes López)
- Arribada del Carquinyoli  (Xevi Mas)

2010
- Passada dels feixets i comiat del Carquinyoli  (Lurdes López)
- Trobada a Sant Marc  (Lurdes López)
- Arribada del Carquinyoli  (Josep Maria Costa)

2009
- Passada dels feixets i comiat del Carquinyoli
-Xocolatada, jocs i festa de l'escuma (Xevi Mas)
- Arrossada a Sant Marc (Lurdes López)
- Concert de Boys Damm (Adrià Costa)
- Arribada del Carquinyoli  (Adrià Costa)

2008
Activitats diverses  (Josep Maria Costa)
- Cercavila de gegants  (Josep Maria Costa)

2007
- Activitats diverses 2  (Josep Maria Costa)
- Activitats diverses 1  (Josep Maria Costa)

Festes de Sant Albert al carrer de Gurb. Foto: Adrià Costa
Arxivat a