Els 57 diputats d'ERC, PSC, ICV i la CUP donen suport a la PAH a Manlleu

David Fernàndez i Laura Massana impulsen una recollida de signatures al Parlament | L’acció de protesta contra el BBVA ja dura gairebé dos mesos i mig | Dijous, xerrada d’Arcadi Oliveras

Assemblea de la PAH Osona a Manlleu, amb David Fernàndez i Laura Massana
Assemblea de la PAH Osona a Manlleu, amb David Fernàndez i Laura Massana | Adrià Costa
Pere Pratdesaba
30 de juliol del 2014
Assemblea de la PAH Osona, fa uns dies a la plaça Fra Bernadí de Manlleu, amb David Fernàndez i Laura Massana. Foto: Adrià Costa

David Fernàndez i Laura Massana, diputats al Parlament de Catalunya de la CUP i ICV respectivament, han complert la seva paraula. Fa uns dies, els dos van visitar l’acampada de protesta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) d’Osona davant l’oficina del BBVA a la plaça Fra Bernadí de Manlleu, i es van comprometre a recollir adhesions de suport a l’acció entre tots els diputats del Parlament de Catalunya, a títol individual.

Així ho han fet i han aconseguit la signatura de 57 diputats del Parlament, que han enviat una carta conjunta als activistes de la PAH Osona. Es tracta de tots els diputats de quatre formacions de la cambra catalana: els 21 d’ERC, els 20 del PSC, els 13 d’ICV i els tres de la CUP.

Els diputats traslladen la seva solidaritat a les famílies afectades i s’adhereixen a les seves demandes de forma “explícita”. Els signants a la carta exigeixen al banc una resolució del conflicte “justa, amb garanties i basada en el respecte al dret social a l'habitatge” i que la solució es fixi sota els paràmetres dels “principis de la dació en pagament, el lloguer social i la cancel·lació del deute". Finalment, també es demana a la Generalitat que activi tots els mecanismes possibles per fer de mediador entre les dues parts.

La PAH Osona fa gairebé dos mesos i mig (des del dilluns 16 de juny) que porta a terme l’acció de protesta a la plaça de Manlleu. L’entitat demana al BBVA que solucioni cinc casos relacionats amb hipoteques (un altre ja s’ha arreglat). Es tracta de casos diversos, que van des de desnonaments fins a peticions per aplicar el codi de bones conductes o que es condoni el deute de la hipoteca a una persona a qui ja li han pres el pis.

Les negociacions amb el banc fa dies que estan encallades. Per aquest motiu i “davant l’actitud del banc”, la PAH Osona va decidir iniciar una campanya de boicot al BBVA, per tal de facilitar que les persones que ho desitgessin cancel·lessin els seus comptes amb l'entitat financera.

En el marc d’aquesta campanya de boicot, aquest dijous, 31 de juliol, Arcadi Oliveras visitarà l’acampada, i oferirà una xerrada sobre el model financer actual i les alternatives possibles. L’acte començarà a les vuit del vespre.

Més informació de la campanya de boicot

Fotos de l' acampada de la PAH Osona al BBVA de Manlleu(Adrià Costa)

Vídeo: la PAH explica la situació dels casos del BBVA a Manlleu

Fotos de l' acció de la PAH Osona al BBVA de Manlleu (Adrià Costa)

Vegeu totes les galeries de fotos de les accions de la PAH Osona


David Fernàndez, fa uns dies a l'acampada de PAH Osona a Manlleu. Foto: Adrià Costa
Arxivat a