Cata de Torelló compra Fagor per 42,5 MEUR

L'empresa osonenca crearà 2.000 llocs de treball el primer any al País Basc i garantirà la continuïtat de les marques Fagor, Edesa, Aspes i Splendid

Redacció Osona.com
29 de juliol del 2014
Una planta de Fagor al País Basc
Una planta de Fagor al País Basc | Europa Press
Una de les plantes de Fagor al País Basc. Foto: Europa Press

El titular del jutjat Mercantil número 1 de San Sebastià, Pedro Malagón, ha adjudicat a l’empresa Cata, amb seu a Torelló , els actius de Fagor Electrodomésticos, que es troba en procés de liquidació. Amb aquesta decisió, es dóna per tancada l’adjudicació de Fagor Electrodomésticos, a la qual van optar inicialment sis empreses (Cevital, Cata, Ecomac, Taurus, Ariston i Amica), si bé de cara a la licitació final només mantenien l’interès  Cata, Cevital i el fons d’inversió xilè Ecomac. que se centrava exclusivament a la planta Edesa de Basauri i que manté negociacions amb els altres dos grups de cara a un possible acord amb alguns d’ells.

Cata recull en la seva darrera oferta millorada totes les unitats productives de Fagor Electrodomésticos (bloc 1), la majoria al País Basc, per 37 milions d’euros, i pel bloc 2, secció de crèdits entre d’altres actius, uns altres 5,5 milions de euros, o sigui, un total de 42,5 milions. A més, aporta garanties bancàries “de primer nivell” i el primer pagament de 20 milions d’euros al comptat.

Les plantes de Fagor es troben aturades des de l'octubre de 2013, moment en què l'empresa va entrar en concurs de creditors. Ara, l’oferta de Cata preveu crear 1.954 treballadors el primer any: 705 llocs de treball directe i 1.249 treballadors indirectes, que prestaran el seus serveis a través dels acords amb les empreses subcontractades. El seu pla industrial garanteix la continuïtat de les marques Fagor, Edesa, Aspes i Splendid i les seves fàbriques, arribant a la creació de 840 llocs de treball directe el quart any.

Una multinacional amb origen osonenc

CNA Group, que engloba els fabricants d'electrodomèstics Cata, Nodor i Apelson, va iniciar les activitats amb l’empresa Cata Electrodomèstics, fundada a Torelló el 1947. Des d’aleshores ha estat una empresa pionera dins el negoci d’extracció domèstica, amb una àmplia gamma de productes que inclou extractors, campanes extractores convencionals i decoratives, forns, encimeres, microones, aixetes i piques.

Cata va començar la seva activitat industrial amb la fabricació de molinets de cafè i altres petits electrodomèstics. Amb tot això, i de mica en mica, va anar reorientant la seva activitat cap al segment de l’extracció domèstica.

Cata té fàbriques a Torelló, a São Paulo (Brasil) i a Xiao Lan (Xina) i està en constant expansió internacional mitjançant la creació de filials i delegacions. Fruit d’aquesta filosofia fou l’adquisició de Nodor i Apelson. Actualment CNA Group es troba a més de 85 països.

Des dels seus inicis, CNA Group ha anat creixent i enfortint la seva posició en el mercat fins a arribar al seu actual lideratge al mercat espanyol d’extracció domèstica i un referent al mercat internacional dins del seu sector.
Arxivat a