Manlleu mostra el model de gestió dels seus horts municipals

Una desena de tècnics van assistir a la trobada

Visita dels tècnics als horts de Manlleu
Visita dels tècnics als horts de Manlleu | Ajuntament de Manlleu
Iris Estrada
29 de juliol del 2014
Visita als horts de Manlleu, durant la trobada de tècnics Foto: Ajuntament de Manlleu

Tècnics de diversos ajuntaments i de la Diputació de Barcelona van visitar Manlleu el passat divendres 25 per conèixer el model de gestió dels horts municipals de la ciutat. La visita la va organitzar la Comissió d’horts de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, on l’Ajuntament de Manlleu hi participa de manera activa.
 
Una desena de persones van assistir a la trobada, que va començar al Museu del Ter amb la benvinguda de la regidora de Medi Ambient, Maria Carme Bassas, i on es va fer una primera explicació tècnica dels models d’horts municipals de Manlleu. Aquesta explicació va ser la base del debat que es va fer posteriorment, on cada municipi va aportar la seva realitat d’horts i van comentar les singularitats de la seva implantació amb finalitats socials. També es va parlar de l’interès comú per trobar un mètode per valorar l’impacte dels horts socials sobre els seus usuaris. 
 
Seguidament, un representant de la cooperativa Tarpuna va explicar l’enfoc i l’organtizació del 1r Aplec d’Agricultura Urbana que se celebrarà a Barcelona al mes d’octubre. També es va demanar la implicació de la comissió d’horts.

La trobada va concloure amb una visita als horts municipals de Can Sanglas i als de la Coma, que tenen finalitats socials. Cal recordar que el passat mes de juny Manlleu va arribar als 80 horts ecològics en actiu

Visita dels tècnics als horts de Manlleu. Foto: Ajuntament de Manlleu
Arxivat a