El Cirvianum de Torelló presenta el sainet musical «L'Esquella de la Torratxa»

EGOS Teatre representa l'obra més famosa de Serafí Pitarra, 150 anys després de la seva estrena

Imatge de l'obra l'Esquella de la Torratxa, de Serafí Pitarra
Imatge de l'obra l'Esquella de la Torratxa, de Serafí Pitarra | Ajuntament de Torelló
Redacció Osona.com
29 de juliol del 2014
Imatge de l'obra 'L'Esquella de la Torratxa', de Serafí Pitarra 

El Teatre Cirvianum presenta l’espectacle teatral “L’Esquella de la Torratxa”, en el marc de la programació de la festa major d'enguany. L’obra es representarà aquest dijous, 31 de juliol, a les nou del vespre. 
 
“L’Esquella de la Torratxa” és un sainet musical estrenat l'any 1864 al teatre Odeon i escrit per Serafí Pitarra. L'obra va ser un gran èxit quan es va estrenar per primera vegada i va assolir una gran popularitat. Ara, 150 anys més tard, la companyia EGOS Teatre ha decidit tornar el sainet als escenaris. La versió que es representarà serà festiva, colorista i surrealista però totalment respectuosa amb el text i partitura originals. 
 
EGOS Teatre va estrenar aquesta versió de “l’Esquella de la Torratxa” al Teatre Nacional de Catalunya el passat mes de març. El responsable de la direcció musical és Francesc Mora, que també s’encarrega de l’acompanyament al piano i forma part del repartiment juntament amb Anna Alborch, Lali Camps, Rubèn Montañà, Albert Mora, Toni Sans i Maria Santallusia. 
 
L’argument de l’obra comença quan una vila catalana està a punt de celebrar eleccions per triar diputat i l’alcalde compra vots per al seu protegit. La trama es complica quan apareix un altre candidat i comencen a sortir a la llum els secrets de joventut de l’alcalde, que generaran conflictes esbojarrats i delirants. 
 
“L’Esquella de la Torratxa” es va escriure com una paròdia de “La Campana de la Almudaina” de Joan Palou i Coll. Pitarra va utilitzar els conflictes d’honor de l’obra de Palou per caricaturitzar un sistema polític on el caciquisme encara tenia una presència molt marcada.  
 
Arxivat a