La Fira del Pescador de Roda de Ter acollirà el primer campionat català de pesca mixt

El certamen combina els concursos, les demostracions de pesca i els estands especialitzats amb activitats populars

Redacció Osona.com
25 de juliol del 2014
Presentació de la Fira del Pescador de Roda de Ter. Foto: Ajuntament de Roda de Ter

La Fira del Pescador de Roda de Ter arriba a la seva 19a edició amb la novetat que la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting (FCPEIC) ha escollit el marc de la fira per estrenar el 1r Campionat de Catalunya Mixt. En aquesta ocasió, el president de la FCPEIC, Albert Vidal, serà l’encarregat d’inaugurar la fira aquest divendres a dos quarts de 9 del vespre, i el dissabte també assistirà a la presentació del que serà la primera edició del campionat de pesca a nivell de Catalunya en què competeixen parelles formades per un home i una dona.

Aquesta va ser la novetat que es va explicar durant la roda de premsa de presentació de la Fira del Pescador 2014. L’alcalde de Roda de Ter, Jordi Serra, va destacar la importància d’aquesta fira que “arriba a la seva 19a edició i que continua funcionant molt bé”. L’alcalde també va recordar que la fira porta gent de fora del poble a visitar Roda de Ter i, per tant, és una activitat esportiva que dinamitza econòmica i turísticament el municipi.

La fira començarà el divendres 25 de juliol amb la inauguració i continuarà fins diumenge 27 de juliol amb exhibicions, concursos de pesca, xerrades i estands especialitzats que estaran situats al marge dret del Passeig del Ter. A més, hi ha previstos diferents actes com arrossades populars, freginada de peix de roca, concert i cantada d’havaneres.

Cal recordar que a nivell de Catalunya, la Fira del Pescador de Roda de Ter és única, tant pel que fa a la quantitat de participants als concursos de pesca que s’organitzen com per la qualitat dels pescadors que hi participen, any rere any.

La majoria dels estands que seran presents a la fira estan especialitzats en pesca d’aigua dolça, amb les millors marques del mercat. Cal destacar que, durant dos dies, Francesc X. Mauri, al recinte firal, farà demostracions de pesca de cíprids amb mosca artificial (entre la resclosa i La Blava) i farà explicacions teòriques i demostracions de llançat de mosca (a l’esplanada de la fira).

Pel que fa als concursos, el dissabte el matí, el gran atractiu de la fira és la Copa SENSAS, un concurs d’alta competició, on s’espera la participació de grans equips i que aquest any, com ja s’ha apuntat, coincidirà amb la primera edició del Campionat de Catalunya Mixt. I a la tarda, hi haurà el concurs infantil que cada any acull més participants. En aquest concurs hi ha una mitjana de 60 nens i nenes inscrits.

El diumenge tindrà lloc el Gran Concurs de Pesca Sènior, un concurs de pesca tradicional i “el més important de la comarca”, tal i com explica el president de la Societat de Pescadors de Roda de Ter, Xavier Carrera.

Programa d'actes

Més informació, des del web municipal de Roda de Ter


-------------

Galeries de fotos:
- 2013 (Xavier Sanfeliu)
- 2012 (Josep Maria Costa)
- 2011 (Xevi Mas)
- 2010 (Josep Maria Costa)
- 2009 (Xevi Mas)
- 2008 (Josep Maria Costa)
Arxivat a