Imputats els tres alcaldes osonencs esquitxats per les dietes de la FMC

Pere Prat diu que anirà a declarar davant del jutge amb "la consciència ben tranquil·la" i que el cas "s'ha tret de mare" | Josep Maria Freixanet i Miquel Arisa, els altres dos alcaldes implicats

Redacció Osona.com
24 de juliol del 2014
La jutgessa de Sabadell que investiga l'anomenat cas Mercuri ha imputat 40 dels 44 alcaldes de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) que haurien cobrat dietes suposadament irregulars entre 2011 i 2012. Quatre dels alcaldes investigats són aforats i només seran imputats si ho decideix un tribunal superior.

Entre els 40 alcaldes imputats, n’hi ha tres d’osonencs: Miquel Arisa, alcalde de Centelles i actual membre del comitè executiu i president de la comissió sectorial de Petits Municipis de la FMC; Josep Maria Freixanet, alcalde d’Olost i president de la comissió sectorial d’Educació de la FMC; i  Pere Prat, alcalde de Manlleu i exvicepresident de la FMC. En el cas d’Arisa, la quantitat percebuda va ser de 10.540 euros; la de Freixanet, 5.720 euros; i la de Prat, 4.176 euros.

La Fiscalia Anticorrupció ja va explicar que veia clars indicis de delicte després d'analitzar l'informe que la jutgessa va encarregar als Mossos d'Esquadra. L'esclat de l'escàndol va provocar la dimissió de Bustos de tots els seus càrrecs a l'Ajuntament de Sabadell i a la Diputació, el nomenament d'un nou secretari general de la FMC i la dimissió dels càrrecs de CiU dins de la FMC.

Pere Prat, en declaracions aquesta tarda a Osona.com, s’ha mostrat molt “tranquil” i assegura que anirà a declarar davant del jutge amb la “consciència ben tranquil·la”. Tot plegat, l’alcalde de Manlleu considera que “s’ha tret de mare”.

Més informació, a Nació Digital

Arxivat a