El Voltreganès, eliminat del concurs «El pueblo más divertido de España»

Els municipis de Sant Hipòlit de Voltregà i les Masies de Voltregà queden fora a les primeres de canvi, en l'enfrontament contra el poble d'Arroyo de San Serván, d'Extremadura

Redacció Osona.com
24 de juliol del 2014
Els alcaldes del Voltreganès, al concurs de TV1.
Els alcaldes del Voltreganès, al concurs de TV1.

Vídeo íntegre del programa amb l'eliminatòria del Voltreganès

Els municipis de Sant Hipòlit de Voltregà i les Masies de Voltregà han quedat eliminats a les primeres de canvi  del polèmic concurs “El pueblo más divertido de España” de TV1. Els dos municipis del Voltreganès van perdre la primera eliminatòria contra el poble d’Arroyo de San Serván, d'Extremadura, per una ajustada puntuació de 4 a 3.

Tot i que ja estava enregistrat fa uns mesos, el programa es va emetre aquest dimarts, 22 de juliol, En aquesta eliminatòria, el Voltreganès va mostrar algunes de les seves grans passions: la música country y el hockey. Silvia Abril, l’actriu que apadrinava els dos municipis, va comptar amb l’ajuda d’un imitador de l’humorista Eugenio i uns bessons boxejadors, entre d’altres veïns.

El programa es va emetre per TV1 a partir de les dotze i deu minuts de la matinada, fora de l’hora de “prime time” que s’havia previst en un principi. El concurs ha rebut fortes crítiques per part del Sindicato Independiente de Comunicación y Difusión (SI) de RTVE que el va qualificar com a “dolent de solemnitat, un ‘bodrio’ televisiu”. El sindicat de treballadors també va queixar-se de l’alt cost de producció.  La polèmica també ha arribat al territori, on l'ANC Voltreganès ha protagonitzat diversos actes reclamant als dos ajuntaments que es retiressin del programa.

Un total de 22 pobles competeixen en aquest concurs, en el que estan representats totes les comunitats autònomes. Cadascuna d’aquests compta amb un reconegut còmic que els apadrina.

Cada setmana s’enfronten entre sí dos pobles: hi ha proves d’ enginy i habilitats, a més cada localitat ensenya les seves tradicions, personatges curiosos, històries i llegendes, anècdotes, festes, gastronomia o cançons populars.