Creu Roja repassa amb un llibre els seus 103 anys d'història a Osona

L'entitat demana als osonencs que aportin històries, fotografies i material gràfic

Iris Estrada
24 de juliol del 2014
Creu Roja està realitzant un llibre que repassarà els 103 anys d’història de l'entitat a Osona. Per aquest motiu, es demana a les persones que tinguin vincles amb l'organització que aportin les seves històries i material gràfic, a través del correu electrònic [email protected], el telèfon 938856262 o anant a les oficines de la Creu Roja a Osona al Carrer del Molí d’en Saborit 5-7 de Vic. De l’època que falta més informació és de la república i el període de la Guerra Civil.

El llibre sortirà l’any vinent i aportarà una radiografia de la situació actual, els reptes de futur i la faceta més solidària de l'entitat. Voluntaris han anat realitzant el projecte repassant actes i recorrent els arxius històrics de la comarca. El llibre tindrà per protagonistes totes les persones que han fet possible desenvolupar la tasca de Creu Roja al llarg de tots aquests anys.
 
Creu Roja ha estat present a Osona des de l’any 1911. Les seves accions humanitàries s’han adaptat als processos històrics que ha viscut el país, intentant estar sempre al costat dels més vulnerables.