Les vuit empreses de la IGP Llonganissa de Vic augmenten la producció un 2,2%

Dels 94.300 quilos fabricats el 2013, 11.000 es van vendre a països de la Unió Europea

Redacció Osona.com
23 de juliol del 2014
El president de la IGP, Urbici Escudé, en una foto d'arxiu. Foto: ACN/Marc Riera

La IGP Llonganissa de Vic ha publicat les dades de producció corresponents a 2013, que evidencien un augment de la seva producció d’un 2,2%. Les vuit empreses que composen la IGP van fabricar un total de 237.200 peces, amb un pes total de 94.300 quilos, dels quals uns 79.800 s’han distribuït dins el mercat nacional i 11.000 a països de la Unió Europea.

L’exportació comença a jugar un paper important en l’estratègia de promoció de la IGP Llonganissa de Vic. Tot i això, en el darrer any s’ha produït un lleu descens: el 2012 es van exportar 13.800 quilos de producte, mentre que el 2013 es van quedar en 11.000 , xifra que representa una comercialització de l’11,7% dels quilos produïts.

"Aquestes dades posen de manifest l'interès que tenen els consumidors per un producte de gran qualitat com és el nostre. En l'entorn de crisi econòmica, que està patint el país i que afecta clarament al consum de les famílies, la llonganissa de Vic ha mantingut una xifra de creixement que ens ha permès seguir donant feina a 255 persones”, explica Urbici Escudé, president de la IGP.

Sobre la IGP Llonganissa de Vic

La llonganissa de Vic s'elabora en empreses ubicades en els municipis que integren la plana de Vic, que estan inscrites en els registres del Consell Regulador de la IGP Llonganissa de Vic. Actualment, la IGP la composen les següents empreses: Embotits Artesans Can Duran, Embotits Salgot, Sucesores de J. Pont, Agroalimentària de Savassona (marca Fussimanya), Casa Riera Ordeix, Embotits Casolans Ca La Glòria (marca Casa Oms), Aliments i Embotits (marca Bon Vic) i Embotits Solà.
Arxivat a