Roda de Ter construirà una rotonda a la cruïlla entre la carretera de Manlleu i l'Esquirol

El projecte té un pressupost de 385.000 euros

Redacció Osona.com
22 de juliol del 2014
L’Ajuntament de Roda de Ter va aprovar inicialment el projecte de construcció de la rotonda de la cruïlla entre la carretera de Manlleu i l’Esquirol, en el marc del ple ordinari celebrat el passat dimarts. El projecte té un pressupost d’execució per contracte de 385.424,18 euros (sense IVA). Al mateix temps, també va quedar aprovada la relació de béns i drets que s’expropien per a l’execució d’aquestes obres.

L’alcalde Jordi Serra va explicar que hi ha hagut uns canvis en el procés d’aprovació del projecte de l’obra ja que en un principi l’havia d’aprovar la Diputació de Barcelona però l’ens supramunicipal ho va traslladar a l’Ajuntament. Segons l’alcalde, s’ha hagut de fer així per poder complir els terminis ja que, per finançar l’obra, la Diputació utilitzarà diners del romanent de tresoreria i era molt just que la rotonda estigués enllestida el novembre d’aquest any que és quan tanquen el pressupost. Per aquest motiu, s’ha optat per transferir el diners a l’Ajuntament i que sigui el mateix consistori qui s’encarregui directament d’aprovar el projecte i adjudicar l’obra.

Aquest punt va ser aprovat per l’equip de govern d’ERC i el grup de l’oposició de CiU. IPR, també a l’oposició, es va abstenir pel canvi de criteri de la Diputació de Barcelona i pel procediment que s’ha seguit en les expropiacions. El regidor no adscrit, Sebastià Povedano, va excusar la seva assistència al ple.

L’alcalde va afegir que aquesta obra no costarà diners als rodencs i que l’Ajuntament ha seguit la normativa establerta en tot el procés de les expropiacions.

El ple, entre d’altres qüestions, també va aprovar una moció d’urgència per donar suport a la consulta del 9 de novembre, tenint en compte que l’Ajuntament de Roda de Ter ja no celebrarà cap més ple abans de l’Onze de Setembre. La moció va ser aprovada per unanimitat i el ple va deixar constància del compromís del consistori amb el procés cap a la independència que està vivint Catalunya.
Arxivat a