Espadaler descarta que UDC es presenti per separat en unes plebiscitàries

El nou secretari general de CiU reitera el compromís democristià amb la consulta del 9 de novembre

EP
22 de juliol del 2014
El secretari general de CiU "in pectore", Ramon Espadaler, substitut de Josep Antoni Duran en aquest càrrec, ha descartat que UDC es pugui arribar a presentar per separat de CDC en el cas que es convoquin eleccions plebiscitàries. "La voluntat de Duran i d'UDC és fer pinya amb CDC, no podem segmentar els espais polítics", ha afirmat a Catalunya Ràdio, descartant que hi hagi cap enfrontament Mas-Duran.

Espadaler admet que dins de la federació hi ha hagut moments en què CDC i UDC "no han pensat igual", tot i que han sabut superar-ho, i ha destacat que el que dóna sentit a la federació és precisament l'amplitud de sensibilitats que acull.

Ara, referint-se a la consulta, ha deixat clar que creia que "s'ha de votar sí o sí", i que no contempla cap altra sortida que no sigui per la via democràtica. "Hi ha una demanda a Catalunya per fer la consulta, i la voluntat de poder decidir", i ha emfasitzat que no és una obsessió d'uns quants polítics.

Sobre quin vot recomanarà UDC a la consulta del 9 de novembre, ha confirmat que es decidirà en un consell nacional que tindrà lloc al setembre.

El comiat de Duran, pactat

Espadaler ha insistit en la idea que la marxa de Duran no és a causa del procés independentista, sinó que s'ha anat gestant des de fa temps. "No neix de la conjuntura ni de la precipitació", ha reiterat.

El propi Duran ja va ressaltar ahir que la seva renúncia com a "número dos" de CiU "res té a veure" amb la consulta. "Mai no he mostrat cap incomoditat amb el dret a decidir o la consulta", va assegurar.
Arxivat a