L'Hospital General de Vic ja es diu Hospital Universitari de Vic

Artur Mas beneeix la nova catalogació | La Vic-UCC i el CHV utilitzaran de manera conjunta els centres hospitalaris i de la universitat per a la docència, la recerca i la innovació

Redacció Osona.com
21 de juliol del 2014
Artur Mas ha descobert la placa amb el nou nom de l'hospital
Artur Mas ha descobert la placa amb el nou nom de l'hospital | A. Costa
Artur Mas ha descobert la placa commemorativa de la nova Àrea d'Oncologia, on ja hi figura el nom de l'Hospital Universitari de Vic. Foto: Adrià Costa
 
En el decurs dels parlaments de la inauguració de la nova Àrea d'Oncologia de l'Hospital de Vic , que ha estat presidida per Artur Mas, s’ha reconegut la concessió per part del Govern del rang d’hospitals universitaris al Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i a la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic (FHSC), un nom vinculat al procés de la UVic-UCC per assolir la futura Facultat de Medicina . A partir d'aquest dilluns, 21 de juliol, ambdós hospitals d’Osona seran universitaris mitjançant un conveni amb la UVic-UCC, que els permetrà la utilització conjunta de les estructures dels centres hospitalaris i de la universitat per a la docència, la recerca i la innovació.

La resolució aprovada per la Generalitat el passat mes de maig també acredita que tots els dispositius assistencials del CHV (Hospital General de Vic, Clínica de Vic, Osona Salut Mental, Hospital Sant Jaume de Manlleu i Residència Aura) i de la FHSC (Hospital de la Santa Creu de Vic i El Nadal) reuneixen els requisits per impartir docència en els graus de Ciències de la Salut de la UVic-UCC: Infermeria, Psicologia, Treball social, Fisioteràpia, Teràpia ocupacional i Nutrició humana i dietètica.

La concessió del rang també preveu afegir l’adjectiu “universitari” a la
denominació de tots els dispositius assistencials de les dues entitats. La primera
mostra és el canvi de nom de l’actual Hospital General de Vic, que des d'aquest dilluns s'ha convertit en l’Hospital Universitari de Vic, com a buc insígnia d’aquest projecte. Un canvi que ja s'ha fet visible avui a la façana del centre, quan el president de la Generalitat ha visitat l'hospital.
Arxivat a