Santi Riera rep la Insígnia d'Or de Sant Julià

L’Ajuntament reconeix la trajectòria musical del president de les Caramelles del Roser

Redacció Osona.com
21 de juliol del 2014
Santi Riera, al moment de rebre la insígnia d'or.
Santi Riera, al moment de rebre la insígnia d'or. | Adrià Costa
Santi Riera, al moment de rebre la Insígnia d'Or de Sant Julià de Vilatorta Foto: Adrià Costa

Els principals actes de la festa major de Sant Julià de Vilatorta, que s'allargarà fins al 27 de juliol, es van iniciar de manera emotiva, el dissabte 19 de juliol, a les set de la tarda, al parc de les Set Fonts, amb el lliurament de la Insígnia d’Or a Santi Riera. Aquesta és la màxima distinció que atorga l’Ajuntament, en aquest cas com a reconeixement per la seva especial dedicació al món de la música.

La vesprada va tenir un to musical i va comptar amb l’actuació de Joan Rubinat al piano, a més dels parlaments de l'alcalde de la població, Joan Carles Rodríguez; el vicepresident de les Caramelles del Roser, Joan Colomer; i la directora de l'Escola de Música de Vic, Montserrat Catllà.

Riera, veí de Sant Julià de Vilatorta i president de les Caramelles del Roser, ha tingut una llarga trajectòria com a professor de llenguatge musical entre els anys 1968 i 2003 a l’Escola Municipal de Música de Vic i al Conservatori Municipal de Música de Manresa. També  ha tingut un paper important dins l’Escola de Pedagogia Musical, encapçalada pel director de l’Escolania de Montserrat, el pare Irineu Segarra, de la qual Riera en fou el director pedagògic entre els anys 1992 i 2002, i ha estat autor de més de 15 volums de llibres sobre pedagogia musical, tant en teoria i investigació com en materials pràctics per utilitzar a les  escoles i conservatoris.

Riera també ha destacat com a recuperador de peces del folklore català,  especialment del patrimoni musical de Sant Julià de Vilatorta, i com a compositor d’una desena  de peces per a les Caramelles del Roser.

Recull de galeries de fotos de la festa major de Sant Julià de Vilatorta

Programa d’actes de la festa major