El Voltreganès s'enfronta a un poble d'Extremadura al «pueblo más divertido de España»

L’eliminatòria del concurs s’emetrà aquest dimarts a la matinada per TV1 | Arroyo de San Serván compta entre els seus actius a la “familia de las ñoñas”

Redacció Osona.com
21 de juliol del 2014
Els municipis de Sant Hipòlit de Voltregà i les Masies de Voltregà disputaran aquest dimarts, 22 de juliol, la primera eliminatòria del polèmic concurs “El pueblo más divertido de España” de TV1. Els dos municipis del Voltreganès s’enfrontaran al poble d’Arroyo de San Serván, d'Extremadura.

El programa s’emetrà per TV1 a partir de les dotze i deu minuts de la matinada, fora de l’hora de “prime time” que s’havia previst en un principi. El concurs ha rebut fortes crítiques per part del Sindicato Independiente de Comunicación y Difusión (SI) de RTVE que el va qualificar com a  “dolent de solemnitat, un ‘bodrio’ televisiu”. El sindicat de treballadors també va queixar-se de l’alt cost de producció.  La polèmica també ha arribat al territori, on l'ANC Voltreganès ha protagonitzat diversos actes reclamant als dos ajuntaments que es retiressin del programa.

Un total de 22 pobles competeixen en aquest concurs, que ja es va enregistrar fa uns mesos, en el que estan representats totes les comunitats autònomes. Cadascuna d’aquests compta amb un reconegut còmic que els apadrina. En el cas del Voltreganès és l’actriu Sílvia Abril.

Cada setmana s’enfronten entre sí dos pobles: hi ha proves d’ enginy i habilitats, a més cada localitat ensenya les seves tradicions, personatges curiosos, històries i llegendes, anècdotes, festes, gastronomia o cançons populars.

En aquesta eliminatòria, segons apareix al web del programa, el Voltreganès mostrarà les seves grans passions: la música country y el hockey. Silvia Abril comptarà amb l’ajuda d’un imitador de l’humorista Eugenio i uns bessons boxejadors, entre d’altres veïns.

Pel que fa a Arroyo de Sant Serván, tindrà com a padrí l’humorista Miki Nadal, que comptarà amb el suport de la “família de la ñoñas” i de l’Antonia, que sempre vesteix amb pijama.