Més de 150 tabalers ompliran de percussió els carrers de Centelles

El CPAM arriba a la seva desena edició

Toni Carrasco
18 de juliol del 2014
Durant aquest cap de setmana la percussió i el ritme frenètic de tambors i platerets omplirà carrers i espais a Centelles, dins la 10a edició del CPAM, la trobada de tabalers.

L'activitat frenètica començarà dissabte a les sis de la tarda a la plaça Major amb una primera trobada infantil dels menuts de la colla dels Cabrons i Bruixes de Centelles i el Gimnàs de la Montse Vilamajó. A les set de la tarda, des del Pla del Mestre, sortirà la rua Macrotabalada amb la presència de més de cent cinquanta percussionistes amb tambors de tota mida i procedents de poblacions tan dispars però amb tradició en aquestes cercaviles com Olot, Premià de Mar, Barcelona, Montmeló, el Prat de Llobregat i Centelles. La festa omplirà durant més de dues  hores els carrers de la vila per acabar amb una tabalada general sobre les nou del vespre a la plaça Major. Cal recordar que els tabalers són els músics que habitualment acompanyen a les colles de diables però que a Centelles aquesta vegada vindran només a ensenyar la seva música, sense pirotècnia.

Diumenge, la festa local de la percussió es tancarà al Casal Francesc Macià amb la presentació de quatre projectes ben enriquidors, originals i diferents que també tenen com a nexe d'unió el so de la percussió a través dels instruments com tambors i fins i tot el propi cos. En aquest espectacle únic i irrepetible que començarà a les set del vespre es podrà veure: Santi Carcasona, David Viñolas, el conegut bateria centellenc Toni Pagès i la cloenda a càrrec de Santi Serratosa i la SSM BigHand feat (amb les convidades especials Yolanda Sey i Kathy Sey).  

Carcasona presentarà un espectacle d'interacció amb el públic on no quedarà gens clar qui és públic i qui és el músic. El també centellenc David Viñolas oferirà una sessió de més de vint minuts amb música només realitzada amb la bateria. Toni Pagès presentarà “Mans i màquines” amb un artista convidat que a hores d'ara encara és una sorpresa i on es combinarà cançó i improvisació. Per últim, Santi Serratosa i la seva Big Band de percussions corporal portarà a escena un muntatge singular amb més de trenta cossos que seran música, músics i instruments a la mateixa vegada.

"La percussió omplirà una vegada més els carrers de Centelles i el diumenge podrem gaudir d'un espectacle difícil de repetir on quatre músics presenten els seus projectes més recents i més personals, i tenint en compte que en moments concrets hi haurà més de quaranta artistes a dalt de l'escenari", diu un portaveu de l’organització.
Arxivat a