DeuDeVeu i Geriona inauguren el Festival de Música de Cantonigròs a Vic

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, participa a la cerimònia inaugural | El certamen compta amb una trentena de grups de coral i dansa de 21 països d’arreu del món

Redacció Osona.com
18 de juliol del 2014
El grup vocal DeuDeVeu, dijous a l'Atlàntida de Vic
El grup vocal DeuDeVeu, dijous a l'Atlàntida de Vic | A. Costa
DeuDeVeu, a la inauguració del Festival de Música de Cantonigròs. Foto: Adrià Costa

El grup vocal DeuDeVeu, guanyador del concurs “Oh happy day” de TV3, i el cor gironí Geriona, quart  classificat en el mateix programa, han inaugurat aquest dijous el 32è Festival Internacional de Música de Cantonigròs que, per tercer any consecutiu, se celebra a l’Atlàntida de Vic. Les formacions han actuat per separat, però també han cantat unes obres de forma conjunta amb les quals han donat per finalitzat el concert.

Des d’aquest dijous i fins diumenge 20 de juliol, una trentena de grups corals i de dansa procedents de 21 punts geogràfics tan diversos com Alemanya, Colòmbia, Dinamarca, Indonèsia, Macedònia, Turquia, Ucraïna i Xina, actuaran a Vic.

La cerimònia inaugural s’ha celebrat al teatre l’Atlàntida i ha comptat amb l’assistència del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Joan López, que juntament amb Josep M. Busquets, president del Festival, han obert oficialment el certamen.

El Festival continua aquest divendres amb la competició de cors mixtos fins a 40 veus, amb l’obra obligada “L’Empordà” i la competició de cors femenins fins a 36 veus, amb The Young Galileo, com a peça obligatòria. A la competició de cors femenins els assistents tindran l’oportunitat de tornar a veure el cor gironí Geriona que també forma part de la trentena de grups que enguany participen al certamen.

Aquest divendres a la tarda, a partir de les sis, hi haurà una cercavila per la ciutat de Vic amb els grups de dansa del Festival, amb els seus vestits tradicionals. A la mateixa hora, però dissabte, la cercavila anirà a càrrec dels cors participants
.
El Festival surt del teatre

Una vegada més i amb la finalitat de fer extensible el Festival a totes les persones que, per les seves limitacions, no poden ser presents als actes, el certamen torna a celebrar l’Off Festival. Es tracta d’una programació d’actuacions de música i danses d’arreu del món al marge de les competicions i concerts oficials que tindran lloc en espais i residències de persones que no tenen ocasió de participar en directe de les
diferents actuacions del Festival, així com en escenaris exteriors de la ciutat. Les actuacions començaran aquest divendres i s’allargaran fins diumenge.

La primera de les actuacions de l’Off Festival serà aquest divendres a la residència El Nadal a les quatre de la tarda.
 

Compra d'entrades 

Més informació des de la web del Festival 

Fotos del Festival de Música de Cantonigròs

-----------------------------------------
 
Programa d’activitats del 32è Festival Internacional de Música de Cantonigròs 
 
Dijous, 17 de juliol 
19.00 h Cerimònia de benvinguda i obertura del Festival.  
19.30 h Actuació de cors i grups de danses internacionals.  
20.30 h Concert inagural de la 32 edició, amb una actuació de grups corals i de danses especialment convidats per aquest acte.  
 
Divendres, 18 de juliol
10.00 h Competició núm. 1: Cors mixtos.  
15.00 h Competició núm. 3: Cors femenins.  
18.00 h Cercavila Grups de Dansa Internacionals
19.00 h Concert de tarda amb la participació de cors i grups de danses internacionals.  
 
Dissabte, 19 de juliol
10.00 h Competició núm. 4: Cors mixtos, masculins o femenins, de música popular.  
15.00 h Competició núm. 5: Grups de danses internacionals.
18.00 h Cercavila dels cors participants  
19.00 h Concert de tarda amb la participació de cors i grups de danses internacionals.
 
Diumenge, 20 de juliol 
11.30 h Competició núm. 2: Cors infantils  
13.00 h Concert infantil de diferents cors i grups de danses.  
18.00 h Concert de cors i grups de danses internacionals.
        Clausura del Festival.
Arxivat a