Un jove de Sant Pere de Torelló treu la millor nota de selectivitat a Osona

Pau Benito, alumne de Sant Miquel dels Sants de Vic, treu un 9,5 | Set alumnes osonencs rebran una distinció de la Generalitat per superar la nota de 9

Pere Pratdesaba
17 de juliol del 2014
Estudiants fent els exàmens de selectivitat a la UVic, a finals de juny. Foto: Adrià Costa

Un total de set alumnes osonencs han tret una nota superior a 9 en les proves d’accés a la Universitat (PAU), conegudes com la selectivitat, que van fer a finals de juny, segons ha informat la Secretaria d’Universitats i Recerca. Tots ells rebran una distinció de la Generalitat el proper 21 de juliol.  Als exàmens a Osona s’hi van presentar 623 joves.

La nota més alta a Osona ha estat per a Pau Benito, de Sant Pere de Torelló i alumne de Sant Miquel dels Sants de Vic, amb un 9,5. La segona posició del rànquing, amb un 9,4, la comparteixen Mireia Tort, de Sant Julià de Vilatorta i també de Sant Miquel dels Sants de Vic, i Aleix Montaña, de Tona i de l’institut d’aquesta població.

Sant Miquel dels Sants té un percentatge molt elevat d’alumnes amb notes excel·lents, ja que també ocupa la quarta posició, amb Judit Mompín, de Sant Julià de Vilatorta, amb un 9,3. En cinquè lloc hi trobem Aina Màrquez (9,2), de Calldetenes i de l’institut Jaume Callís de Vic. Els dos darrers alumnes que seran guardonats són, amb una nota de 9,1: Núria Soler, de Vic i de l’institut La Plana d’aquesta ciutat; i Arnald Prat, de Taradell i de l’institut d’aquesta població.

A Catalunya, van passar les proves un total de 31.025 estudiants, una xifra lleugerament superior a l'any passat (30.250 alumnes). En la fase general, els alumnes es van examinar de quatre matèries comunes: llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera, història o història de la filosofia i una matèria de modalitat, tot i que es podien examinar de fins a tres. Els alumnes que van obtenir un cinc de mitjana entre la nota de Batxillerat i la fase general de les PAU hauran superat les proves i tindran la nota d'accés a la universitat.
 
En la fase específica, es van ponderar les dues millors qualificacions de matèries vinculades als estudis que es vulguessin cursar i es va calcular la nota d'admissió que pot arribar fins als 14 punts. Les notes obtingudes en les matèries examinades com a fase específica caduquen als dos anys.

Tota la informació de la selectivitat



Estudiants fent els exàmens de selectivitat a la UVic, aquest dimecres al matí. Foto: Adrià Costa
Arxivat a