La festa major de Sant Julià incorpora una gimcana de fang

La Tupiporkada Jove marca l’inici d’un programa atapeït i variat que s’allargarà fins al 27 de juliol | La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, pronunciarà el pregó

Redacció Osona.com
17 de juliol del 2014
La Tupiporkada Jove, aquest dimecres
La Tupiporkada Jove, aquest dimecres | Adrià Costa
La Tupiporkada Jove, aquest dimecres a Sant Julià. Foto: Adrià Costa

El Punt Jove Tortí va organitzar aquest dimecres a la tarda la primera edició de la
Tupiporkada Jove  Es tracta d’una gimcana de fang que es va realitzar a un camp proper al pavelló esportiu municipal de Sant Julià de Vilatorta.

Els joves participants van fer les diferents proves i recorreguts per equips. Hi va haver  curses d'obstacles, estirar corda, joc del mocador amb variants, i també partit de futbol, joc dels punxats...
 
L’activitat es va celebrar en el marc de la festa major de Sant Julià de Vilatorta, que arriba aquest cap de setmana al seu punt més àlgid i que s’allargarà fins al 27 de juliol.

Els principals actes de la festa major s’iniciaran de manera emotiva, el dissabte 19 de juliol, a les set de la tarda, al parc de les Set Fonts, amb el lliurament de la insígnia d’or a Santi Riera. Serà una vesprada musical amb l’actuació de Joan Rubinat al piano.

El matí del diumenge destaca la 21a Trobada de motos antigues i la 15a Trobada de puntaires, amb més de 200 participants. El tret oficial de sortida el donarà el pregó a càrrec de Carme Forcadell, presidenta de l’Assamblea Nacional Catalana, el diumenge 20, a les sis de la tarda, al Saló Catalunya.

Com cada any, l’organització potencia les activitats de producció local i torna el “Vilatorta pam a pam”, per mesurar els coneixements dels vilatans sobre Sant Julià i Vilalleons, que es podrà veure en directe, el dimarts 22 a partir de quarts de deu de la nit, a la plaça de Catalunya  i serà retransmès en diferit pel 9TV, i “I Tu què fas?”, que el dimecres a la mateixa hora convertirà als vilatortins en protagonistes destacats de la gresca.

El divendres, 25 de juliol, hi haurà el clàssic concurs d’allioli, que ja arriba  a la 23a edició, i el sopar popular, així com el correfoc i l’actuació del Mag Lari, on es fusionen màgia, música i sobretot molt d’humor, amb una enginyosa i alhora divertida posada en escena.

Del dissabte destaquen les sardanes i el concert de festa major, interpretats per l’Orquestra Amoga, i el ball de nit amb "Els 80 principals", que com a  novetat es fusiona amb “Aquells meravellosos anys”. Això permetrà que joves i grans s’apleguin conjuntament per reviure i ballar la música dels anys 70 i 80.

Finalment, el diumenge, en Pàmfil i l’Elisenda, els gegants del poble, tornaran a ballar acompanyats d’altres colles geganteres. I a la nit, al pavelló municipal i com a cloenda, Vilatorta Teatre presentarà l’esbojarrada comèdia “Els Bojos del Bisturí”.

Recull de galeries de fotos de la festa major de Sant Julià de Vilatorta

Programa d’actes de la festa major