CCOO alerta que la reducció de l'atur a Osona es deu a l'augment de la temporalitat

El sindicat denuncia la precarietat de l’ocupació a la comarca

Redacció Osona.com
17 de juliol del 2014
La xifra d’aturats registrats a Osona en el passat mes va tornar a baixar de manera significativa, un 1,8%. El juny es va tancar amb 11.867 persones sense feina, 220 menys que el mes anterior, una xifra que no es donava des del desembre de 2010 i que significa una  reducció interanual del 8,58 %  (1.144  aturats i aturades registrats menys que fa un any).

El sindicat CCOO alerta en una nota que aquests xifres s’han de tractar amb cura, i que la reducció de l’atur es deu, en gran part, a la substitució de treball a temps complert per contractes a temps parcial. “Cal tenir present que en el context de Catalunya  el mes de juny i vers el mes anterior presenta una reducció del 7,7% en la contractació indefinida i  la temporal ha augmentat un 12,2 %”, explica CCOO.

El sindicat també denuncia “el fracàs de les politiques públiques davant el creixement de la pobresa i l’exclusió que arriba al 20% a Catalunya i la precarietat de l’ocupació que vivim a la nostra comarca com a conseqüència de la situació endèmica de la precarietat que viu l’industria en el nostre territori”.

Finalment,  CCOO manifesta el seu “absolut rebuig” a la proposta de reforma fiscal del govern espanyola perquè “no és justa ni redistributiva i perquè suposa una important pèrdua d’ingressos públics que no permetran garantir els serveis públics ni la protecció social i econòmica de qui més la necessita”.