La Cambra de Comerç facilita l'exportació a les pimes d'Osona

L'entitat ofereix els serveis d'assessorament d'un professional

Iris Estrada
16 de juliol del 2014
La Cambra de Comerç a Osona posa en marxa Export Manager in-company, un servei destinat a autònoms, microempreses i petites i mitjanes empreses (pimes) de la comarca. L’objectiu és facilitar l’activitat exportadora i oferir a les empreses assessorament d’un professional amb experiència. El servei s’oferirà amb descomptes als clients del Club Cambra. 
 
En aquest projecte, un expert en comerç internacional oferirà, a temps parcial, solucions per posar en marxa l’exportació de les companyies que ho desitgin. La Cambra també aportarà solucions per dissenyar plans de promoció internacional i per saber el potencial internacional de les empreses interessades. 
 
Degut a la crisi i a l’estancament de la demanda interior, l’obertura d’empreses a mercats internacionals ha ajudat a la supervivència de pimes i microempreses. No obstant, l'inici de l’activitat exportadora suposa uns costos que no estan a l’abast de tothom. El servei Export Manager in-company proporcionarà l’ajuda necessària per a les companyies que es vulguin obrir a nous mercats. 
 
L’Export Manager és un perfil professional que coneix els mercats i ofereix una visió estratègica de les possibles vies d’evolució de l’empresa a l’exterior a partir de l’activitat actual i del desenvolupament de noves vies de negoci. En primer lloc, l’expert detecta els mercats prioritaris de l’empresa i fa una recerca de clients potencials. Seguidament, elabora un Pla de Promoció Internacional amb la informació recopilada i, per acabar, ofereix el seu suport i experiència a l’operativa internacional. 
 
La Cambra de Comerç a Osona també posa a disposició el servei Pla de Promoció Internacional, subvencionable en el marc del Programa Empresa Exporta. Un consultor de comerç exterior de la Cambra de Barcelona destinarà 20 hores, repartides en un màxim de tres mesos, per planificar l’estratègia de vendes internacional de les companyies de la comarca que ho necessitin. El consultor definirà productes i serveis i prioritzarà els mercats-objectiu per analitzar. A continuació, es dissenyarà l’estratègia i els canals de distribució més adients i, finalment, es definirà el calendari d’aplicació i els recursos que es destinaran, juntament amb els responsables de la companyia. 
 
Paral·lelament, per aquells autònoms, microempreses o pimes que vulguin, la Cambra de Comerç i Orientació ofereix valorar la viabilitat internacional del negoci. Aquest club de negoci serà gratuït per als socis del Club Cambra i aportarà una visió objectiva del potencial exportador del negoci. També examinarà les necessitats d’inversió per treure’n el màxim profit i les variables de l’entorn que s’haurien de valorar durant el procés per aconseguir un resultat òptim.