Dos diputats d'ICV i la CUP exigeixen que el BBVA mogui fitxa a Manlleu

David Fernàndez i Laura Massana donen suport a l’acampada de protesta de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d'Osona a la plaça Fra Bernadí, que ja dura més d’un mes

Pere Pratdesaba
16 de juliol del 2014
Laura Massana, a Manlleu
Laura Massana, a Manlleu | Adrià Costa
David Fernàndez, aquest dimarts a Manlleu. Foto: Adrià Costa  

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) Osona continua acampada a la plaça Fra Bernadí de Manlleu, ara ja fa més d’un mes (des del dilluns 16 de juny), davant l’oficina del BBVA. L’entitat va convidar ahir a representants polítics, sindicats i entitats a assistir a una roda de premsa i una posterior assemblea perquè s’adherissin i actuessin de forma directa a l’acció d'acampada i de boicot al BBVA.

La crida va tenir un ressò important i es va comptar amb l’assistència de dos diputats al Parlament de Catalunya, David Fernàndez i Laura Massana, de la CUP i ICV respectivament. Aquests dos partits, a més, van tenir una àmplia representació local: per part de la CUP, Marc Barnolas i l’exdiputada Georgina Rieradevall, que feia mesos que no apareixia en un acte públic; i per part d’ICV, Roser Mas, Arnau Martí i Montse Ayats, entre d’altres. També hi van haver representants d’altres entitats: Glòria Carbonell, d’UGT; Gonzalo Plata i Miquel Sànchez, de CCOO; Arnau Comajoan, del SEPC; i Pep Bisquert, del Procés Constituent.

La PAH reclama que l’entitat bancària solucioni cinc casos relacionats amb hipoteques (un altre ja s’ha arreglat). Es tracta de casos diversos, que van des de desnonaments fins a peticions per aplicar el codi de bones conductes o que es condoni el deute de la hipoteca a una persona a qui ja li han pres el pis.

David Fernàndez, Georgina Rieradevall i Antoni Iborra. Foto: Adrià Costa

Assemblea de la PAH Osona, aquest dimarts a la plaça Fra Benadí de Manlleu. Foto: Adrià Costa

Les negociacions amb el banc fa dies que estan encallades. Per aquest motiu i “davant l’actitud del banc”, la PAH Osona va decidir iniciar dilluns una campanya de boicot al BBVA, per tal de facilitar que les persones que ho desitgin cancel·lin els seus comptes amb l'entitat. El boicot ja s’ha estès més enllà de la comarca, amb accions puntuals.

La PAH Osona arriba al Parlament

En els seus discursos, els dos diputats es van comprometre a recollir adhesions de suport a l’acció de la PAH Osona entre tots els diputats del Parlament de Catalunya, a títol individual.

Els portaveus de la PAH van anunciar que han enviat una moció de suport a l’acció als regidors de l’Ajuntament de Manlleu, per tal que s’entri al ple del proper dimarts, i així el consistori “es defineixi” d’una vegada. En el text, es va decidir afegir que l’Ajuntament es comprometés a instar la Generalitat a pressionar el banc perquè se solucionessin els diversos casos.

Aquesta moció també s’enviarà a altres ajuntaments grans de la comarca, per tal que es debati en el ple. En principi, ja s’ha tramès a regidors de Roda de Ter, Vic i Torelló.

“Cada dia que passa, l’acció de pressió té més empenta. Hem arribat a uns nivells que no ens esperàvem”, explica Jordi Tolosa, portaveu de la PAH Osona. “Si ara el banc no mou fitxa s’equivocarà”, afegeix.

Més informació de la campanya de boicot

Fotos de l' acampada de la PAH Osona al BBVA de Manlleu(Adrià Costa)

Vídeo: la PAH explica la situació dels casos del BBVA a Manlleu

Fotos de l' acció de la PAH Osona al BBVA de Manlleu (Adrià Costa)

Vegeu totes les galeries de fotos de les accions de la PAH Osona


David Fernàndez, aquest dimarts a l'acampada de PAH Osona a Manlleu. Foto: Adrià Costa

Laura Massana, aquest dimarts a l'acampada de PAH Osona a Manlleu. Foto: Adrià Costa

Gonzalo Plata, de CCOO, aquest dimarts a Manlleu. Foto: Adrià Costa

Pep Bisquert, del Proceés Constituent, aquest dimarts a l`acampada de la PAH Osona a Manlleu. Foto: Adrià Costa

Assemblea de la PAH Osona, aquest dimarts a la plaça Fra Benadí de Manlleu. Foto: Adrià Costa