El Festival Nits de cinema oriental de Vic arrenca amb una vetllada filipina

El certamen projectarà 33 pel·lícules | El programa inclou activitats paral·leles, amb els tradicionals sopars gastronòmics, exhibicions, exposicions i representacions

Redacció Osona.com
15 de juliol del 2014
Presentació de les Nits de cinema oriental
Presentació de les Nits de cinema oriental | Albert Alemany
Joan López i Quim Crusellas a la presentació de les Nits de cinema oriental de Vic. Foto: Adrià Costa

L'11a edició del Festival Nits de cinema oriental comença a Vic aquest dimarts, 15 de juliol i s'allargarà fins al proper diumenge, dia 20. El cicle té per objectiu acostar el cinema asiàtic inèdit a través de la seva cinematografia popular. Aquesta visió d’Àsia es complementa amb altres activitats com la gastronomia o les arts plàstiques i escèniques (exposicions, tallers, mostra d’arts marcials o representacions de contes populars).

Filipines és el país convidat d’enguany i part de la programació es dedica a la seva cinematografia. Precisament, el certamen arrenca aquest dimarts amb la vetllada filipina: dues pel·lícules al Cinema Vigatà i una tercera a la Bassa dels Hermanos, on també es farà un sopar amb plats típics del país asiàtic i una exhibició d'arts marcials.

Filipines, que va ser el tercer país productor de cinema del món durant els setanta, torna a viure una època de gran creativitat, no només en el seu reconegut vessant de cinema d’autor i experimental sinó també en la producció i distribució de films molt més populars, amb gèneres tan preuats per al gran públic com la comèdia, el terror o l’acció.

El Festival projectarà en aquests sis dies un total  de 33 pel·lícules de diferents països, com Japó, Filipines, Índia, Malàisia o Xina, i gèneres per poder arribar a tota mena de públic. Les projeccions es faran al matí, a la tarda i a la nit. A més, al llarg de la setmana es podrà gaudir de diferents activitats i novetats. A la web del certamen es pot consultar la graella amb tots els actes programats .

Aquest any el Festival Nits de cinema oriental comptarà amb diversos convidats. El director Andrew Leavold presentarà el seu documental “The Search for Weng Weng”. També vindran el director i un dels actors protagonistes del film xinès Fake Fiction. A més hi haurà l’estrena mundial de la pel·lícula japonesa “Gun Caliber”. El país debutant d’enguany és Singapur, amb el film “That girl in pangore”. 
 
Durant tota la setmana s’oferiran sopars de diversos països, que acompanyaran les projeccions, juntament amb d'altres activitats vinculades al país que s'hagi programat aquell dia. L’últim dia, l’Associació Wing Chun Wong Shun Leung farà una exhibició de kung-fu, originari del sud de la Xina i introduït a Hong Kong per Ip Man, el mestre de Bruce Lee.

El dijous, 17 de juliol, es narrarà un conte d’origen filipí amb llums i ombres. La història, que té per nom “El mico i la tortuga”, anirà a càrrec de la companyia Rondallaire i es podrà veure a les set de la tarda a la biblioteca Joan Triadú. Més tard, a dos quarts d'una de la nit, els interessats podran anar a la sala Jazz Cava a gaudir del concert de Guillem Roma, que versionarà cançons asiàtiques per segon any consecutiu. 
 
Finalment, del 16 al 18 de juliol, l’Ajuntament de Vic en col·laboració amb la UVic-UCC oferirà unes jornades empresarials amb l'objectiu de facilitar els vincles amb els països asiàtics. Es realitzaran a la Casa de la Convalescència-Creacció i consistiran en tres jornades. Totes començaran a les cinc de la tarda.
 

Vegeu totes les galeries de fotos de les Nits de cinema oriental de Vic



L'humor surrealista d'«Afro Tanaka» va captivar l'any passat el públic de les Nits de cinema oriental, Foto: Moma fotògrafs
Documents
Arxivat a