L'ANC Osona prem l'accelerador de cara a la Diada i la consulta

L’entitat vol internacionalitzar el procés sobiranista i dinamitzar el territori | El mural amb la cara de David Cameron i les mobilitzacions en forma de V, algunes de les propostes

Redacció Osona.com
15 de juliol del 2014
Presentació de la campanya d'estiu de l'ANC Osona
Presentació de la campanya d'estiu de l'ANC Osona | ANC Osona
Presentació de la campanya d'estiu de l'ANC Osona. Foto: ANC Osona

L’ANC Osona i Ripollès ha presentat el programa d’actes previstos per a aquests propers mesos, que tindrà el seu final culminant en la consulta. Al llarg de juliol, agost i la primera setmana de setembre, se celebraran arreu de la geografia catalana diverses activitats que demanaran a líders mundials el dret a vot dels catalans.

Jèss Carol, portaveu de l’ANC Osona, ha explicat que “com ja es va fer l’any passat amb els assajos de  la Via Catalana, l’objectiu de la campanya d’activitats d’estiu de l’ANC és internacionalitzar el procés català, així com la dinamització del territori  de cara al 9 de novembre”. D'altra banda, l’entitat també ha fet una crida a la captació de voluntaris ja que “els propers mesos seran decisius i el futur del nostre país només depèn de nosaltres”.

Per començar i tal com ja va avançar Osona.com , l’ANC Osona desplegarà el 9 d’agost a Vic un gran mural amb la cara de David Cameron, interpel·lant el primer ministre del Regne Unit. Amb aquesta campanya, adreçada a líders mundials, es vol aconseguir el reconeixement internacional del procés català i informar que els catalans votarem el 9 de novembre. Albert Marcé, membre de l’ANC Osona, ha explicat que ja s’està treballant en l’acte i que a partir de les set de la tarda es portaran a terme diverses activitats a la plaça Major de Vic, a més de la lectura d’un manifest.

En total, a tot el país, es realitzaran 10 grans murals, un per cada líder mundial escollit, i tindran unes dimensions de 15x30 metres cadascun d’ells, que són els següents: Barack Obama, Jean Claude Juncker, Martin Schulz, Angela Merkel, François Hollande, David Cameron, Matteo Renzi, Ban Ki Moon, Dilma Rousseff, el papa Francesc I i Fredik Reinfeldt. Les persones interessades en participar-hi es poden inscriure enviant un correu a [email protected].

Assaig de V i Compromís ciutadà

A més dels murals, enguany, com també ja es va fer el 2012 i 2013 amb la Marxa cap a la independència i la Via Catalana, les assemblees territorials i exteriors de l’ANC escalfaran l’Onze de Setembre i duran a terme múltiples mobilitzacions amb forma de V en poblacions d’arreu de Catalunya i del món. A Osona ja hi ha V previstes a Folgueroles, Torelló i Taradell, entre d’altres poblacions.

Les assemblees territorials també treballen intensament per fer arribar el Compromís ciutadà a totes les entitats i associacions del territori. Es tracta d’un document que convida a les entitats i associacions de trajectòria democràtica a fer un acord de suport a les institucions catalanes (Parlament i Govern) pel moment que facin la convocatòria de la consulta del 9 de novembre.

Es tracta de fer arribar aquest document  a les entitats, que l’hauran de signat durant els actes que se celebraran durant el matí de la Diada Nacional a cada poble. L’entrega a les institucions catalanes es portarà a terme després de l'Onze de Setembre.

Aprofitant aquest programa i en el marc de la campanya “ Estem Preparats ” dins el projecte "El País de Tots", que té per objectiu consolidar i ampliar la majoria social favorable a la independència, Albert Marcé (ANC Osona) ha explicat qe “aquest cap de setmana s’han encartellat els carrers de Catalunya i també els d’Osona i el Ripollès”. I ha conclòs: “D'aquesta manera aprofitem tots els actes preparatoris de la V del proper Onze de Setembre per tal que arreu del país es visualitzi que estem preparats per assolir el repte que ens hem plantejat”.