La PAH Osona promou una campanya de boicot al BBVA

Els casos de Manlleu continuen encallats, després de 28 dies d’acampada davant l’oficina de la plaça Fra Bernadí

Redacció Osona.com
14 de juliol del 2014
Els activistes de la PAH Osona, a l'oficina de Manlleu
Els activistes de la PAH Osona, a l'oficina de Manlleu | Adrià Costa
Els activistes de la PAH esperant que els obrin la porta per accedir a l'oficina. Foto: Adrià Costa

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) Osona continua acampada a la plaça Fra Bernadí de Manlleu, des de fa 28 dies (des del dilluns 16 de juny). Els manifestants reclamen que l’entitat bancària solucioni cinc casos relacionats amb hipoteques (un altre ja s’ha arreglat). Es tracta de casos diversos, que van des de desnonaments fins a peticions per aplicar el codi de bones conductes o que es condoni el deute de la hipoteca a una persona a qui ja li han pres el pis.

Les negociacions amb el banc fa dies que estan encallades. Per aquest motiu i “davant l’actitud del banc”, la PAH Osona ha decidit iniciar una campanya de boicot al BBVA per tal de facilitar que les persones que ho desitgin cancel·lin els seus comptes amb l'entitat. La campanya ha arrencat aquest dilluns al migdia amb l'entrega, per part d'una persona afectada per la hipoteca, d'una carta al director de l'oficina del BBVA de la plaça Fra Bernadí de Manlleu demanant la cancel·lació immediata de tots els seus comptes.

Aquesta campanya no es limita, però, a la solució dels cinc casos que han motivat l'acampada, sinó que s'inscriu en la voluntat de denunciar “les pràctiques antisocials del BBVA i de la gran majoria d'entitats financeres i plantejar alternatives encaminades al foment de la banca ètica i a la promoció de noves formes de gestió de l'economia”, expliquen des de la PAH Osona. “Entenem que aquesta ha d'estar al servei de les persones i no a la inversa com succeeix sistemàticament en el model actual”, afegeixen.

Més informació de la campanya

Fotos de l' acampada de la PAH Osona al BBVA de Manlleu(Adrià Costa)

Vídeo: la PAH explica la situació dels casos del BBVA a Manlleu

Fotos de l' acció de la PAH Osona al BBVA de Manlleu (Adrià Costa)

Vegeu totes les galeries de fotos de les accions de la PAH Osona


Roda de premsa de la PAH Osona, aquest dilluns davant l'oficina del BBVA de la plaça Fra Bernadí. Foto: Adrià Costa
Arxivat a