Lluçà Decideix construeix una estelada en 3D amb 7.000 globus de colors

La iniciativa, que va coincidir amb la festa major del poble, defensa el dret a decidir

L'estelada en 3D de Santa Eulàlia de Puig-oriol, il·luminada
L'estelada en 3D de Santa Eulàlia de Puig-oriol, il·luminada | A. Costa
Redacció Osona.com
14 de juliol del 2014
Els parlaments de l'acte. Foto: Adrià Costa

Lluçà Decideix va organitzar aquest dissabte, 12 de juliol, la construcció d’una estelada 3D, en tres dimensions. El projecte va comptar amb la col·laboració de l'ANC i es va dur a terme utilitzant 7.000 globus de colors que estaven teixits entre ells formant un cub. L’objectiu de la iniciativa era defensar el dret a decidir dels catalans perquè el 9 de novembre puguin votar.

Cada cara del cub feia 4x4 metres i els globus s’aguantaven gràcies a una estructura lleugera de PVC que no es veia. La part superior va quedar destapada per poder-lo il·luminar. En dues cares del cub hi havia dues estelades, en una altra, el mapa de Catalunya, i en la darrera, les inscripcions "sí, sí", en referència a la consulta.
 
La construcció de l’estelada 3D es va anar fent al llarg de la tarda, amb la col·laboració de molts veïns, i va incloure altres activitats lúdiques. Aquesta iniciativa va coincidir amb la festa major i va tenir lloc a la plaça Major de Santa Eulàlia de Puig-oriol. 
 
També es va celebrar una tómbola on es van regalar productes catalans i independentistes. La rifa va consistir en un mural de 450 globus formant la data del 9-N. Dins de cada globus hi havia una targeta amb el regal i el nom del col·laborador. Es van repartir un total de 1.000 euros en premis. 
 
Després del muntatge es va fer un sopar popular, a base de botifarra, i a dos quarts de deu del vespre es va s’il·luminar l’estelada 3D. Per acabar, hi va haver un torn de parlaments. La idea de la construcció d’aquesta estelada impulsar un projecte nou i innovador després d’haver fet una estelada d’espelmes. 
 
Aquesta iniciativa s’ha finançat a través de la plataforma de mecenatge Verkami , que va aconseguir 805 euros, 55 més dels previstos.
 

Cartell amb la programació de l'Estelada 3D (JPG)


L'estelada 3D de Santa Eulàlia de Puig-Oriol. Foto: Adrià Costa