Barcelona dóna suport a la candidatura de Vic ciutat Unesco de la Gastronomia

L’alcalde de la ciutat comtal, Xavier Trias, defensa en la presentació que la distinció serà beneficiosa per a Barcelona i el conjunt del país

Redacció Osona.com
09 de juliol del 2014
Presentació de la candidatura a Barcelona
Presentació de la candidatura a Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Els alcadels Xavier Trias i Josep M. Vila d'Abadal, a la presentació de la candidatura a Barcelona.an Foto: Ajuntament de Barcelona

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i l’alcalde de Vic, Josep M Vila d’Abadal, han presentat avui a Barcelona la candidatura de Vicciutat Unesco de la Gastronomia . A l’acte també hi han participat Joan Naudó, responsable de la candidatura i president del Gremi d’Hostaleria d’Osona; i Jordi Tresserras, director de LABPATC, Laboratory of Heritage, Creativity and Cultural Tourism de la Universitat de Barcelona. També hi eren presents, entre d’altres, Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic; Nando Jubany, cuiner; membres del consell directiu de la candidatura, representants del sector de la hostaleria i de la gastronomia de la zona, i representants institucionals.

L’any 2010, el Gremi d’Hostaleria d’Osona, va promoure un sondeig, amb la possibilitat de presentar Vic com a ciutat creativa en gastronomia. Un cop acordada la presentació de la candidatura, el Gremi d’Hostaleria d’Osona va proposar a l’Ajuntament de Vic que fes la proposta oficial de la candidatura a la Unesco, ja que aquesta s’ha de realitzar des de l’organisme polític local de referència. El passat dia 10 de març es va a presentar la candidatura a la seu de Unesco a París. La designació està prevista entre octubre i novembre.

L’acte s’ha celebrat al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, un saló decorat amb pintures murals del pintor Josep Maria Sert, que il·lustren les gestes dels catalans a l’Orient, descrites a les cròniques de Ramon Muntaner i Bernat Desclot. Aquest mateix pintor va ser l’encarregat de la decoració dels grans murs que hi ha la catedral de Vic. Trias ha destacat que “Josep Maria Sert, a través de la seva pintura, va crear un lligam d’unió entre les dues ciutats”.

Xavier Trias ha explicat que la presentació d’aquesta candidatura a Barcelona “posa de manifest el nostre paper com a capital de Catalunya, una ciutat que vol exercir de capital de Catalunya, de la catalanitat, de la mediterrània, oberta al món, i la gastronomia ens dóna a conèixer”. I ha afegit que “és una satisfacció donar-vos suport perquè Vic sigui reconeguda per la Unesco com a ciutat gastronòmica”. Aquest distintiu , ha dit, no només serà beneficiós per a la ciutat de Vic, sinó també per a la comarca d’Osona, per al país, i també per a Barcelona.

Aquest reconeixement situarà Vic, la comarca d’Osona i tot Catalunya en el mapa de ciutats culturals i gastronòmiques mundials. Per a l’alcalde Trias “aquest distintiu és fruit de molts anys de feina de molta gent, que han fet que el nivell gastronòmic de la zona sigui molt elevat”. L’alcalde ha explicat que Barcelona i Vic són dues ciutats diferents però també coincideixen en alguns aspectes: “Totes dues hem fet una gran aposta per la cultura i el coneixement”, ha dit recordant que Vic acull una gran universitat. L’alcalde ha finalitzat afirmant que “col·laborarem amb el que puguem perquè ens va bé a tots Vic, Osona però també Barcelona i la resta del país”.

Per la seva part, l’alcalde de Vic, Josep M Vila d’Abadal, ha afirmat que aquest és un “projecte de país” i ha afegit que “per al país, que només avançarà si anem junts, la seva capital és essencial i ens identifica arreu del món”.
Arxivat a