Rosario, Love of Lesbian, El Tricicle i Albert Vidal, caps de cartell a l'Atlàntida

El teatre presenta la programació del nou semestre, amb 37 funcions i més teatre

Iris Estrada
13 de juliol del 2014
Presentació de la programació de l'Atlàntida
Presentació de la programació de l'Atlàntida | Albert Alemany
Presentació de la programació de l'Atlàntida. Foto: Albert Alemany

L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona va presentar el passat dimecres, 9 de juliol, la programació del semestre. Els actes aniran des de setembre fins a gener de 2015 i seran variats per poder arribar a més públic. Aquesta segona part de la temporada comptarà amb 37 funcions i s’hi ha afegit més teatre. 
 
L’Atlàntida es va iniciar fa cinc anys i és un projecte cultural, educatiu i social que vol fer arribar la cultura al públic. L’acte de presentació el van presidir el regidor de Cultura de l’Ajuntamnet de Vic, Joan López, el director general de la Fundació l’Atlàntida, Lluís Vila d’Abadal, i el programador de l’Atlàntida, Ramon Ferrer. 
 
Les diverses propostes que es van presentar comprenen diversos gèneres. Entre les obres de teatre cal destacar l’obra d’Albert Vidal "La Via Sagrada de l'Actor", una performance que barrejarà paraula, gest, música, vídeo i efectes especials. També es farà la pre-estrena del festival Shakespeare de Barcelona amb l’obra “Timó d’Atenes”. El protagonista del Timó estarà interpretat per l’actor Julio Manrique, que també dirigirà l’obra "La Partida". La companyia El Tricicle portarà una obra inspirada en el món digital, “Bits”, on intentaran aconseguir la màxima DGMP (Densitat de Gags per Minut Possible). 
 
Pel que fa als concerts, la música clàssica seguirà tenint un pes important. Entre les diferents propostes, el director belga René Jacobs i la Helsinki Baroque Orchestra interpretaran Cantates de Johann Sebastian Bach i el violinista Mikhail Ovritsky oferirà un concert amb música de diversos compositors. En l’àmbit de música moderna, l’Atlàntida comptarà amb la presència del grup pop-rock català Love of Lesbian i també amb la cantant Rosario. Aquests dos concerts arriben gràcies a la gira conjunta organitzada per l’Associació de Teatres Amics. Tomeu Penya interpretarà cançons en un espectacle solidari que destinarà els beneficis en ajudar l’Escola Doctor Ramon Suriñach i contribuir en la financiació de les activitats extraescolars. Finalment, i en referència al Tricentenari, Manel Camp Quartet juntament amb Lídia Pujol posaran música a poesies de Miquel Martí i Pol. 
 
Tortell Poltrona visitarà l’Atlàntida amb l’espectacle "Post Clàssic" i l’artista Eva Yerbabuena interpretarà un ballet flamenc a "¡Ay!". Alguns dels espectacles seran participatius, com per exemple un musical amb cantants amateurs on s’interpretaran peces de Broadway. Finalment, la banda de gospel The Messengers, que va quedar finalista en el concurs de TV3 "Oh Happy Day", farà un concert al desembre. 
 
La novetat d’aquest any és la possibilitat de comprar entrades des de qualsevol municipi gràcies a una venda de tiquets itinerant. També es canviarà l’orquestra que tocava en el concert de cap d’any, en comptes de l’Orquestra Simfònica del Vallès vindrà la Banda Municipal de Barcelona. 
 
Ramon Ferrer va acabar destacant especialment que l’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona no és una entitat exclusiva de Vic, sinó que lluita per poder arribar a tota la comarca. Per tots aquells que no siguin padrins o amics de l'Atlàntida, les entrades i els abonaments estaran a la venda a partir del 21 de juliol. Els padrins ja tenen les entrades disponibles i els amics les podran adquirir a partir del 14 de juliol. A la web de l’Atlàntida es pot consultar tota la programació que oferirà aquest semestre i també comprar entrades pels espectacles.

Presentació de la programació de l'Atlàntida. Foto: Albert Alemany
Arxivat a