Els nois que estan de vacances a la rectoria de Tavèrnoles generen conflictes

Veïns i oposició critiquen que l’espai, propietat del Bisbat de Vic, no està regularitzat com a casa de colònies

Pere Pratdesaba
09 de juliol del 2014
Alguns veïns de Tavèrnoles estan tips dels problemes amb la rectoria, reconvertida en casa de colònies. Els nois que ocupen la casa generen conflictes des de fa temps, però el darrer cap de setmana s’han traspassat alguns límits: s’ha faltat el respecte a una senyora, i fins i tot es va entrar al seu domicili, s’han causat sorolls, s’han picat timbres i s’han trencat teules, entre d’altres bretolades.

La polèmica ve de lluny, no és nova. La rectoria és propietat del Bisbat de Vic, que l’ha cedit al MIJAC (Moviment Infantil Juvenil d'Acció Catòlica), que és qui gestiona l’espai i organitza estades per a nois i joves, sobretot a l’època de l’estiu. El problema és que la rectoria no compleix els requisits ni té la llicència per esdevenir una casa de colònies, i està en unes condicions “deplorables”, segons Josep Garriga, regidor del TAV, a l’oposició al consistori de Tavèrnoles. “Nosaltres ja hem demanat al ple municipal que l’Ajuntament faci complir la llei al Bisbat, de la mateixa manera que es fa complir a qualsevol entitat o empresa”, es queixa Garriga.

Després dels incidents del cap de setmana, els veïns es van reunir dilluns amb representants de l’Ajuntament per exigir que es posés fil a l’agulla. Des de l’equip de govern es va assegurar als veïns que es faria tot el que calgués perquè no es tornessin a repetir les bretolades del cap de setmana i que s’instaria el Bisbat de Vic a regularitzar l’activitat.