ERC abandona els òrgans de govern de la FMC pel cas de les dietes

L’alcalde Josep Maria Freixanet es el president de la comissió d’Educació de l’entitat

Pere Pratdesaba
08 de juliol del 2014
La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Anna Simó ha reiterat “la confiança de la direcció del partit” en la bona tasca dels seus alcaldes i ha explicat que s'ha pres la decisió d'abandonar immediatament els càrrecs de govern a la junta de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) fins que no s’aclareixi el cas de les presumptes dietes irregulars. Entre aquests càrrecs hi ha Josep Maria Freixanet, alcalde d’Olost i president de la comissió sectorial d’Educació de la FMC.

A més d’aquesta mesura, Simó ha insistit en la petició expressada el passat divendres de reunir amb urgència l'assemblea d'associats a la FMC per tal de triar una gestora que actuï per la depuració de responsabilitats polítiques i per demanar una auditoria externa de la FMC. ERC també considera que s’ha de treballar per constituir abans de les eleccions municipals del 2015 una única associació municipalista a Catalunya sotmesa al control públic i amb total transparència en la seva gestió.

Cal recordar que un jutge de Sabadell ha obert una investigació a 44 alcaldes o exalcaldes per presumptament haver cobrat sous encoberts per part de la FMC. Entre aquests hi ha tres osonencs: Miquel Arisa (PSC), alcalde de Centelles i actual membre del comitè executiu i president de la comissió sectorial de Petits Municipis de la FMC; Pere Prat, alcalde de Manlleu i exvicepresident de la FMC; i Josep Maria Freixanet, aquests dos últims d’ERC.

Llista amb els 44 alcaldes i les quantitats presumptament irregulars

Arxivat a