L'exregidora de PxC Marta Riera, desallotjada del ple de Vic per la Guàrdia Urbana

Espectacle patètic a la sessió d'aquest dilluns

990_1404752644la_foto_(10)
990_1404752644la_foto_(10)
Pere Pratdesaba
08 de juliol del 2014

Els regidors no adscrits de l’Ajuntament de Vic i antics regidors de PxC, Josep Anglada i Marta Riera, s’han negat a canviar de lloc al ple municipal que s’ha celebrat aquesta tarda a Vic. La junta de portaveus, tal com ha llegit la secretària municipal a l’inici de la sessió, és qui té la potestat per decidir la distribució dels escons al ple municipal, que s’havien de canviar després de la sortida de Riera i Anglada del grup municipal de PxC , partit del qual van ser expulsats.
 
Emparant-se en la normativa i després d’una reunió urgent de portaveus, l’alcalde Josep M. Vila d’Abadal ha anunciat la nova distribució dels seients del ple i ha demanat a Anglada i Riera que es moguessin a l'altre costat, separats dels seus antics companys de partit. En principi, tots dos s’hi han oposat (ja estaven asseguts als seients un quart d'hora abans de començar la sessió) i l’alcalde els ha cridat a l’ordre fins a tres vegades.

Finalment, una altra decisió sorprenent: Anglada ha acceptat moure’s de seient, però no Riera. L’alcalde ha suspès el ple momentàniament i ha ordenat la Guàrdia Urbana que desallotgés Riera.
 
Tots els regidors del consistori menys els de PxC, els no adscrits i l’alcalde han abandonat la sala (la premsa s’ha quedat amb el consentiment de l’alcalde). Llavors, tres membres de la Guàrdia Urbana han entrat a la sala i han fet sortir la regidora per la força, mentre Anglada, de peu al seu costat, l'esperonava a no abandonar el lloc. Tot seguit, s’ha iniciat el ple amb uns minuts de retard. Anglada s'ha situat al costat dels regidors del PSC i Xavier Tornafoch, d'ICV-EUiA, s'ha traslladat a un dels escons que abans ocupaven els regidors de PxC.
 
Josep Anglada i Marta Riera, uns minuts abans de començar al ple, als seus seients de sempre. Foto: Adrià Costa

L'alcalde ordena desallotjar la sala perquè entri la Guàrdia Urbana. Foto: Adrià Costa

Xavier Tornafoch i Josep Anglada s'intercanvien els escons. Foto: Adrià Costa

Josep Maria Vila d`Abadal demana la presència de la Guàrdia Urbana. Foto: Adrià Costa

Agents de la Guàrdia Urbana desallotgen per la força Marta Riera del ple de Vic. Foto: Adrià Costa

Agents de la Guàrdia Urbana desallotgen per la força Marta Riera del ple de Vic. . Foto: Adrià Costa

Marta Riera, ja a fora de la sala de plens. Foto: Adri à Costa

El ple es va iniciar amb la nova distribució de seients. Foto: Adrià Costa