Tona recrea el 1714

El municipi gaudeix d’un cap de setmana temàtic dedicat exclusivament al Tricentenari

Redacció Osona.com
07 de juliol del 2014
Recreació històrica, al parc de les Feixetes
Recreació històrica, al parc de les Feixetes | Adrià Costa
Els Miquelets de Catalunya i l’Associació de recreació històrica de Moià, aquest diumenge al parc de les Feixetes de Tona. Foto: Adrià Costa

L’Ajuntament de Tona ha impulsat tot un seguit d’actes i activitats (històriques, polítiques, lúdiques...) per tal de commemorar el Tricentenari . La iniciativa abasta fins al gener de 2015, quan es farà la cloenda amb el concert “Música per la llibertat. 1714-2014”, a càrrec de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. En total, seran més d’una trentena d’actes, amb conferències, presentacions de llibres, dansa, poesia, teatre, projeccions o actes lúdics, com una botifarrada popular.

Alguns dels actes centrals es van viure aquest cap de setmana, que es va dedicar exclusivament al Tricentenari. Una caminada històrica, un taller sobre la xocolata, un curtmetratge i una taula rodona van marcar la prèvia el dissabte. Diumenge, les propostes es van concentrar al parc de les Feixetes; amb jocs del 1714, una recreació històrica, amb la presència dels Miquelets de Catalunya i l’Associació de recreació històrica de Moià, i un dinar popular de l’època. La vetllada va finalitzar amb un concert de música i dansa amb Xurriach.

Programa d’actes del Tricentenari a Tona

Arxivat a